clear sky
16°C
12.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТРЕЋЕ ВЕЧЕ SERBIA FASHION WEEK-a: Раскош елеганције, егзотике и балканских етно мотива на писти (ФОТО, ВИДЕО)

12.10.2024. 14:00 14:17
Пише:
1
Фото: Ф. Бакић

Богатим ревијалним програмом синоћ је отворено треће вече 24. издања Serbia Fashion Week-а, а у амбијенту Музеја савремене уметности у Новом Саду, модне писте постале су платно на којем су дизајнери из различитих крајева света уткали своје приче, приказујући богатство разноврсних стилова и креативних визија.

Вече је отворила талентована Ђурђа Ђукић, која, иако дебитант на Serbia Fashion Week-у, већ носи име познато модним круговима. Њена колекција, прожета елементима високе моде, очарала је публику. Сваки комад носио је снажан ауторски печат, а гламурозне линије и смела игра тканина донеле су дашак луксуза и елеганције.

1
Фото: Ф. Бакић

Поред импресивних креација, посебну пажњу привукла је и глумица Ива Штрљић, која је на Ђурђиној ревији заблистала у улози манекенке на модној писти, својим грациозним и самоувереним наступом додатно доприносећи спектаклу.

1
Фото: Ф. Бакић

Публика је поздравила овај модни тренутак дугим аплаузом, препознајући у њеним креацијама уметничку вредност.

1
Фото: Ф. Бакић

Ревија бренда „Kара Сара“ из Сингапура донела је егзотичан додир далеких крајева.

Њихове креације, одважне и софистициране, пробудиле су дивљење публике, док су нежни детаљи и слојевите тканине говорили о маштовитости и прецизности дизајнерки које стоје иза бренда.

1
Фото: Ф. Бакић

Индијска дизајнерка Veera Nergrisse својом колекцијом спојила је источњачку визију и западну класику, а њена инспирација произашла је из пријатељства. 

1
Фото: Ф. Бакић

„Моја пријатељица је разлог због којег сам данас овде и много сам јој захвална на томе. Одушевљена сам атмосфером и надам се да ћу поново имати прилику да се представим на Serbia Fashion Week“-у истакла је дизајнерка, чије креације одишу топлином и духовношћу источњачке естетике.

1
Фото: Ф. Бакић

Други блок ревија синоћ је отворила словеначка дизајнерка Сања Величковић, која је донела праву модну игру геометрије и боја.

1
Фото: Ф. Бакић

Њена колекција, под називом „Kонтраст“, базирана на црвеној, белој и црној боји, унела је свежину на писту, док су природни материјали, попут лана, наглашавали њену посвећеност квалитету и природним тканинама.

1
Фото: Ф. Бакић

„Волим да радим с природним материјалима, поготово ланом, јер доноси осећај слободе и лакоће,“ рекла је Сања, објашњавајући своју филозофију дизајна.

1
Фото: Ф. Бакић

Српски дизајнер Бошко Јаковљевић представио је колекцију бренда „Мартини Весто“, са нагласком на загаситом колоритном спектру и комадима који комбинују луксуз и приступачност, а једну од његових креација понела је певачица Наташа Михајловић, која је синоћ носећи елегантно Бошково одело отпевала своју песму „Странац”.

1
Фото: Ф. Бакић

„Хтео сам да креирам нешто што је модерно, а да истовремено буде приступачно“, истакао је Бошко, наглашавајући да је рад са домаћим материјалима кључан за његов приступ дизајну.

1
Фото: Ф. Бакић

Други блок затворила је гошћа из Хрватске Тања Јуришић. Ова талентована дизајнерка представила се колекцијом која вешто спаја нежност са сексепилом.

1
Фото: Ф. Бакић

„Бавим се етно дизајном и израдом ткања. Спојила сам то ткање, основу и потку, у јединствено преплитање нити. Тако сам направила сексепил те основе и потке и шлинга, који је сав рупичаст, па сам спојила у једно, да нешто што је отворено може бити и затворено. Да се види, а у ствари да се не види“, рекла је Тања Јуришић описујући своју нову колекцију.

1
Фото: Ф. Бакић

Трећи блок започео је ревијом гошће из Мађарске и њеног бренда Евелин Финк. 

„Веома сам почаствована што сам била део Serbia Fashion Week-а. Први пут сам учествовала 2017. године и заиста ми се свидела цела организација као и однос између дизајнера и особља.

1
Фото: Ф. Бакић

Публика је могла да види најновију колекцију за јесен 2025, која носи назив ‘Core и представља одећу ‘back to basic“. 

1
Фото: Ф. Бакић

Вече је затворио повратнички наступ талентованог George Styler-a, чија ревија никога није оставила равнодушним. Његова колекција, прожета балканским етно мотивима, носила је препознатљив печат уникатног стила који комбинује глобалне и локалне елементе.

1
Фото: Ф. Бакић

„Први пут учествујем на Serbia Fashion Week-у. Организација је одлична и веома сам задовољан како је све изгледало. Пре почетка ревије био сам веома узбуђен јер је ово нова публика за мене“, истакао је George Styler, а потом је додао: „Још као мали показивао сам интересовање и таленат за цртање, сликање и дизајн. У то време није било уметности, али сам одлучио да се бавим дизајном на уметнички начин, што можете видети кроз моје креације. Kомбинујем стилове из свих крајева света са балканским етно мотивима. Где год да одем, креације су прихваћене јер свако види по нешто своје у њима, а у колекцији коју сам вечерас приказао у Новом Саду, највише је балканских етно мотива,“ рекао је George Styler, чија је креација крунисала треће вече Serbia Fashion Week-а.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар