overcast clouds
21°C
09.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0102
usd
106.5279
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕМИЈЕРА

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ НОВА ЕМИСИЈА НА РТВ: Инспиративне приче о успеху и раду са Иваном Станковићем

09.10.2024. 08:32 08:35
Пише:
1
Фото: РТВ / Промо

У свету у којем се често истичу само познате личности, нова емисија Радио-телевизије Војводине „Да нам живи, живи рад“ доноси неиспричане приче обичних људи који су својим трудом и упорношћу остварили невероватне успехе, овај нови ТВ формат, који води Иван Станковић, премијерно ће бити емитован вечерас, 9. октобра, од 20:05 часова на првом програму РТВ-а.

Кроз једносатни разговор Станковић уместо да се фокусира на познате личности као брендове, усредсређује се на људе који су постигли успехе својим радом, без обзира на ниво познатости. „Данас се све мање поштују вредности попут поштења, искрености и труда, па смо се тако и одлучили да у емисији разговарамо са онима који су у својој заједници остварили значајне успехе својим радом. Тренутно, већи део гостију долази из Војводине. До сада је снимљено осам епизода, а планирано је за ову сезону 14 емисија. У будућности дефинитивно морамо појачати жене у емисији „Да нам живи, живи рад“, како би имали још боље приче, уз осмех додаје Иван Станковић.

Настојећи да извуче најбоље из својих гостију, Станковић се труди да у сваком саговорнику пронађе нешто позитивно. Његов оптимистичан приступ доприноси томе да емисија буде инспиративна и мотивишућа. „Покојни Тијанић имао је једну дивну сентецу која каже „Свако размишља у границама сопствене покварености!“ Тако да се то односи и на ову причу“, истиче Станковић.

1
Фото: РТВ / Промо

Емисија „Да нам живи, живи рад” је тимско дело Ивана Станковића и сценаристе Душана Булића у продукцији РТВ-а, а под „диригентском палицом редитељке Милице Стојанов и продуценткиње Иване Петошевић. „Када сам почињао, држао сам се само питања која унапред спремимо, а онда током година сам се опустио. Волим да пратим саговорника, тј. где прича иде. То је и занимљивије, како за госта, тако и за емисију“, објашњава Иван.

Шта је заједничко свим успешним људима?

„То је и тема емисије „Да нам живи, живи рад“. Сви успешни људи имају неку дозу неуротичности и нешто што их тера ка успеху. Врло често је удобност непријатељ достигнућа“, додаје он, сугеришући да они који су одрасли у лагодним условима можда неће имати исту мотивацију као они који су се суочили са изазовима“.

О успеху, снази и упорности о којој се прича у емисији „Да нам живи живи рад“ сведоче: Цвета Мајтановић, прва победница „Идола“, затим Андрија Герић из угла психолога, Синиша Жарин „Manuel Co“, Александар Самарџија Сплића власник легендарног Салаша 137, Влада Црнојевић „Биосенс“, Драган Јовић најбољи теквондо тренер и тренер Милице Мандић, затим Жељко Димитријевић наш параолимпијац. Приче које инспиришу су свакако и разговор са Салетом Денићем, сценографом који је радио на филму „Ми нисмо анђели“, такође ту је и Александар Софронијевић хармоникаш и продуцент. Међу овим причама је и сликар Драган Стојков, чувени винар Божо Александровић, академик проф. Ђорђе Радак општи и васкуларни хирург и многи други који су својим радом постигли значајне успехе.

Обећање гледаоцима РТВ-а

„Основ бренда је обећање које се испуњава! Е сада, ако сам ја део тога, онда ће бити сигурно интересантан и искрен разговор на један другачији начин. Тако да је то неко обећање које се Душан Булић и ја трудимо да испунимо, а како ћете ви то да примите, зависи само од ваше „покварености“, истиче Станковић и додаје: „Имам трему, јер сматрам да треба да буде боље од мог претходног рада, јер сам и ја коначно сазрео као водитељ. Ово је на неки начин део друштвене одговорности и моје и РТВ-а“.

Разговор у свакој емисији увек се завршава истим питањем: Кад се осврнеш на све што си у животу постигао и направио, да ли можеш да нам кажеш, зашто си то урадио? На исто питање и сам водитељ емисије „Да нам живи, живи рад“ Иван Станковић одговара: „Све у животу доживљавам као игру. Тако да је на неки начин и ова емисија нова играчка за мене, са којом се са задовољством играм. Док ме год буде држало то задовољство игре, то ћу и радити“.

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар