scattered clouds
17°C
08.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0102
usd
106.5279
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ово су могуће казне

„Дневник“ сазнаје: ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ДРЖАВЉАНИНУ БиХ, осумњиченом да је изазвао ТЕЖАК УДЕС КОД БАЧКОГ ПЕТРОВЦА у којем је жена ТРАГИЧНО СТРАДАЛА

08.10.2024. 18:45 18:50
Пише:
несрећа
Фото: Dnevnik

Судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду одредила је притвор Т. П. (36), држављанину БиХ, за којим је расписана међународна потерница Босне и Херцеговине, а који се сумњичи да је у недељу изазвао саобраћајну несрећу на мосту код Бачког Петровца у којој је живот изгубила С. Ј. (38) из Руменке, док су њен супруг и двоје малолетне деце задоболи теске, а једни дете лаке телесне повреде.

Притвор до 30 дана му је одређен из разлога што постоје околности које указују на опасност од бекства, због особитих околности које указују да би останком на слободи осумњичени могао ометати поступак утицајем на сведоке и због постојања околности које упућују на основану бојазност да би осумњичени у кратком временском периоду могао да понови кривично дело за које је основано сумњив, потврђено је за Дневник у новосадском Вишем суду.


Подсетимо, Т. П. је претходно саслушан пред Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, након чега је то тужилаштво судији за претходни поступак новосадског Вишег суда у Новом Саду поднело предлог за одређивање притвора по свим законом прописаним основама. Како кажу за „Дневник” у ВЈТ, притвор је предложен због постојања околности које указују на опасност од бекства, потом особитих околности да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и због начина извршења и последица предметног кривичног дела који су довели до узнемирења јавности. 
Како се сумња, до судара је дошло око поднева када је Т. П. возећи мерцедес са 1,48 промила алкохола у организму изгубио контролу над возилом, прешао у супротну траку и ударио у аутомобил фијат, у којем се налазила петочлана породица. Од силине ударца, аутомобил је завршио на огради моста, а на лице места одмах су изашле екипе Хитне помоћи из Бачког Петровца и Новог Сада, полиција и ватрогасци, који су морали да секу фиат како би дошли до повређених.
Нажалост, С. Ј., која се налазила за воланом фијата, упркос напорима лекара Ургентног центра Универзитетског клиничког центра Војводине, подлегла је тешким повредама, а њен супруг, који је задобио тешке телесне политрауматске повреде, и даље се налази у Универзитетском клиничком центру Војводине.
 

Прети му од две до дванаест година затвора
Више јавно тужилаштво у Новом Саду је, по одобрењу дежурног јавног тужиоца, а након утврђивања идентитета Т. П. одређено задржавање у трајању до 48 сати ради саслушања, те је донета наредба о спровођењу истраге због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја у вези са кривичним делом угрожавање јавног саобраћаја, за које је прописана казна затвора у трајању од две до дванаест година.

Након комплетно спроведене дијагностике и лекарске помоћи, индикован је пријем на Клинику за анестезију, интензивну терапију и терапију бола, где су предузете све мере интензивног лечења и мониторинга - кажу за „Дневник” у ПР служби УКЦВ. 
 

Деца узраста 10, девет и седам година превезенa су у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, а према речима портпарола те здравстрвене установе др Андрее Ђуретић, једно дете које је имало лаке телесне повреде је пуштено кући, док су друго двоје задржани на болничком лечењу.
 

Девојчице су стабилне и добро су - рекла је данас поподне за наш лист др Ђуретић.
Иначе, у мерцедесу који се сударио са фијатом налазили осим Т. П. налазио се и један мушкарац из Сомбора. Њих двојица најпре нису хтели да кажу који је био за воланом, али је утврђено да је возио Т. П., док се на месту сувозача налазио Сомборац.
 

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је ухапшени Т. П. код себе имао хрватску возачку дозволу и личну карту на име И. П. и да је, због сумње у стварни идентитет лица, а на основу обавештења Интерпола Сарајево, утврђено да су хрватски документи фалсификовани.
 

Због сумње у стварни идентитет лица тражене су информације од партнерских полиција и упоређивањем отисака прстију утврђено је, на основу обавештења Интерпола Сарајево, да се ради о лицу Т. П. (36), држављанину Босне и Херцеговине, за којим је расписана међународна потерница БиХ и Аустрије, а да су му хрватски документи фалсификовани - појаснио је министар Дачић.
 

Текст и фото: Д. Николић


 

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
„Околности указују на опасност од бекства“ ДНЕВНИК САЗНАЈЕ Новосадско тужилаштво ТРАЖИ ПРИТВОР за виновника саобраћајке у Бачком Петровцу, у којој је ТРАГИЧНО страдала жена из Руменке

„Околности указују на опасност од бекства“ ДНЕВНИК САЗНАЈЕ Новосадско тужилаштво ТРАЖИ ПРИТВОР за виновника саобраћајке у Бачком Петровцу, у којој је ТРАГИЧНО страдала жена из Руменке

08.10.2024. 16:42 16:47