Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ovo su moguće kazne

„Dnevnik“ saznaje: ODREĐEN PRITVOR DRŽAVLJANINU BiH, osumnjičenom da je izazvao TEŽAK UDES KOD BAČKOG PETROVCA u kojem je žena TRAGIČNO STRADALA

08.10.2024. 18:45 18:50
Piše:
несрећа
Foto: Dnevnik

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredila je pritvor T. P. (36), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica Bosne i Hercegovine, a koji se sumnjiči da je u nedelju izazvao saobraćajnu nesreću na mostu kod Bačkog Petrovca u kojoj je život izgubila S. J. (38) iz Rumenke, dok su njen suprug i dvoje maloletne dece zadoboli teske, a jedni dete lake telesne povrede.

Pritvor do 30 dana mu je određen iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke i zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, potvrđeno je za Dnevnik u novosadskom Višem sudu.


Podsetimo, T. P. je prethodno saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, nakon čega je to tužilaštvo sudiji za prethodni postupak novosadskog Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora po svim zakonom propisanim osnovama. Kako kažu za „Dnevnik” u VJT, pritvor je predložen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, potom osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti. 
Kako se sumnja, do sudara je došlo oko podneva kada je T. P. vozeći mercedes sa 1,48 promila alkohola u organizmu izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil fijat, u kojem se nalazila petočlana porodica. Od siline udarca, automobil je završio na ogradi mosta, a na lice mesta odmah su izašle ekipe Hitne pomoći iz Bačkog Petrovca i Novog Sada, policija i vatrogasci, koji su morali da seku fiat kako bi došli do povređenih.
Nažalost, S. J., koja se nalazila za volanom fijata, uprkos naporima lekara Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, podlegla je teškim povredama, a njen suprug, koji je zadobio teške telesne politraumatske povrede, i dalje se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine.
 

Preti mu od dve do dvanaest godina zatvora
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, po odobrenju dežurnog javnog tužioca, a nakon utvrđivanja identiteta T. P. određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati radi saslušanja, te je doneta naredba o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Nakon kompletno sprovedene dijagnostike i lekarske pomoći, indikovan je prijem na Kliniku za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, gde su preduzete sve mere intenzivnog lečenja i monitoringa - kažu za „Dnevnik” u PR službi UKCV. 
 

Deca uzrasta 10, devet i sedam godina prevezena su u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, a prema rečima portparola te zdravstrvene ustanove dr Andree Đuretić, jedno dete koje je imalo lake telesne povrede je pušteno kući, dok su drugo dvoje zadržani na bolničkom lečenju.
 

Devojčice su stabilne i dobro su - rekla je danas popodne za naš list dr Đuretić.
Inače, u mercedesu koji se sudario sa fijatom nalazili osim T. P. nalazio se i jedan muškarac iz Sombora. Njih dvojica najpre nisu hteli da kažu koji je bio za volanom, ali je utvrđeno da je vozio T. P., dok se na mestu suvozača nalazio Somborac.
 

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uhapšeni T. P. kod sebe imao hrvatsku vozačku dozvolu i ličnu kartu na ime I. P. i da je, zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo, utvrđeno da su hrvatski dokumenti falsifikovani.
 

Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo, da se radi o licu T. P. (36), državljaninu Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani - pojasnio je ministar Dačić.
 

Tekst i foto: D. Nikolić


 

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
„Okolnosti ukazuju na opasnost od bekstva“ DNEVNIK SAZNAJE Novosadsko tužilaštvo TRAŽI PRITVOR za vinovnika saobraćajke u Bačkom Petrovcu, u kojoj je TRAGIČNO stradala žena iz Rumenke

„Okolnosti ukazuju na opasnost od bekstva“ DNEVNIK SAZNAJE Novosadsko tužilaštvo TRAŽI PRITVOR za vinovnika saobraćajke u Bačkom Petrovcu, u kojoj je TRAGIČNO stradala žena iz Rumenke

08.10.2024. 16:42 16:47