broken clouds
12°C
01.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0375
usd
105.0323
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВАКО СЕ БРАНИ ТРОФЕЈ - ТРИЛЕР ПРИПАО ВОЈВОДИНИ: Црвено-бела младост надиграла искусне Старопазовчане за четвртфинале Купа Србије (ФОТО, ВИДЕО)

01.10.2024. 17:41 21:39
Пише:
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Новосађани су се два пута враћали из минуса и на крају славили у тај-брејку.

Сјајном победом над Јединством из Старе Пазове у пет сетова након преокрета одбојкаши Војводине кренули су у одбрану Купа Србије пласиравши се у четвртфинале – 3:2 (21:25, 25:23, 18:25, 25:14, 17:15). 

Било је ово надметање младости и искуства, а победиле су младе снаге црвено-белих и то пошто су се враћалe два пута из минуса у сетовима. 

Новосађани су у првој званичној утакмици ове сезоне на домаћем терену донели велику радост навијачима и остварили важан тријумф пошто су пре само четири дана изгубили од Црвене звезде у пет сетова и нису успели да одбране Суперкуп. 

Јединство које се ове сезоне додатно појачало доласком Новице Бјелице, који игра уз рођеног брата Горана, било је тврд орах и одлична лекција за Новосађане. Ипак, искусни тим овог пута није имао снаге да одигра свих пет сетова у истом ритму па је морао да пружи руку бољем. 

Воша је губила у два наврата, 0:1 и 1:2, али је успела да избори тај-брејк и у неизвесној борби сачува мирноћу и концентрацију за коначан тријумф. Добро је функционисала одбрана црвено-белих, док су бољке и даље сервис и пријем, али пред екипом је тек време уигравања јер се комплетирала тек пре две седмице.  

Ово је била последња, одложена утакмица осмине финала, а међу осам најбољих већ су прошли суботички Спартак, Црвена звезда, Партизан, Раднички из Крагујевца, Млади радник из Пожаревца, Карађорђе из Тополе и Таково из Горњег Милановца. 

Новосађане сада очекује 1. коло Суперлиге када у недељу у 18 часова у малој сали Спенса дочекују Таково из Горњег Милановца. 

ТОК УТАКМИЦЕ 

ПОБЕДА ВОШЕ И ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Имала је Воша 13:12, гости су изједначили 13:13, али су опет имали лоше решење у пољу и поклонили су ривалу меч лопту – 14:13. Нису искористили две (15:15), а Станковић је донео трећу шансу домаћину – 16:15, а блок Воше био је на правом месту за 17:15 и велику победу 3:2.

Драма у Спенсу – Воша доминирала за тај-брејк

Није се Војводина лако предавала. Била је на корак од елиминације и тада је показала одличну игру. Најпре је повела 5:0 и помрсила рачуне гостима, да би потом доминирала на крилима сјајног Јована Перовића. Невероватни примач је везао три поена у нападу и потом три аса заредом, а убрзо је везао још два и са пет укупно за кратко време довео је Вошу на „плус 10“ – 18:8. Играли су домаћи у налету, а гостима као да је понестало снаге. Није било реално очекивати другачији исход и резултатом 25:14 црвено-бели су изборили тај-брејк. 

Војводина опет губи – 1:2 

Старопазовчани су се разиграли у трећем сету, видно разочарани што су допустили изједначење. Диктирали су темпо, играли боље и сигурније, а Воша је све чинила како би одржала прикључак. Међутим, губила је четири разлике (14:18), а потом је попустила и била и шест поена у заостатку (15:21). Јединство је имало трасиран пут ка добитку ове деонице и успешно је одрадило посао па је резултатом 25:18 поново повело – 2:1. 

Новосађани изједначили - 1:1

Играло се поен за поен у другом сету и видело се да ће нијансе одлучивати. Већ на почетку, Антуновића је на позицији средњег блокера заменио Кокеза. Ас Станковића и грешка гостију на мрежи значило је и два поена разлике за Вошу (17:15) па је у том тренутку било потребно сачувати или направити још осетнију предност. Успевало је то црвено-белима, имали су и 21:19 после одличног напада капитена Убипарипа, па 22:20. Међутим, на сервис грешку Савовског надовезао се ас Новице Бјелице за изједначење – 22:22. 

Није овај резултат унео нервозу у тим црвено-белих, блок Кокезе и ас Станковића донели су Воши сет лопту – 24:22. Прву су прокоцкали, а потом су гости погрешили и домаћин је резултатом 25:23 изједначио у сетовима – 1:1. 

odbojka
Фото: Ф. Бакић

Воша губи – 0:1 

Сет пун преокрета на крају је припао гостима. Није млад састав Воше устукнуо пред далеко искуснијом екипом Јединства, за коју ове сезоне играју и браћа Бјелица, Горан и Новица, и равноправно се борио. Гости су претили јаким сервисом и тако тражили пут ка поенима, али су домаћи узвраћали истом мером. Старопазовчани су мини-серијама од 4-0 и 5-0 стизали до преокрета (13:16), а Новосађани су држали прикључак, мада је Наранчић морао да реагује тај-аутима. Иницијатива је пред завршницу била на страни гостију, који су „додали гас“, имали „плус 4“ – 19:23. Спасили су домаћи прву сет лопту (21:24), али за Новицу Бјелицу није било решења – 21:25. 

Шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић у стартну поставу уврстио је Антуновића, Кулпинца, Милановића, Убипарипа, Станковића, Савовског и либера Мишковића. 

odbojka
Фото: Ф. Бакић

УОЧИ УТАКМИЦЕ

Црвено-бели, који бране трофеј, немају права на грешку у војвођанском дербију јер се у овој фази игра само једна утакмица. 

 

Иако је подмлађени тим Марка Наранчића сезону почео поразом од Црвене звезде у Суперкупу у суботу, већ је архивирао неуспех у одбрани првог од два освојена пехара прошле сезоне и окренуо се дуелу са Старопазовчанима. 

Војводина – Јединство 3:2 (21:25, 25:23, 18:25, 25:14, 17:15)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Рогић, Цветковић (Београд). 

ВОЈВОДИНА: Антуновић, Недић (либеро 2), Перовић 12, Кулпинац 14, Милановић 1, Елезовић, Убипарип 5, Мишковић (либеро 1), Копитић, Станковић 22, Кокеза 7, Савовски 13, Марић, Алексић. 

ЈЕДИНСТВО: Каурин (либеро 1), Домоњи, Пешут, Радишић, Еремић 1, Ристић 12, Г. Бјелица 15, Топаловић 2, Шкрбић (либеро 2), Мицић 21, Јочовић, Н. Бјелица 11, Станковић 10. 

 К. Бугарски

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар