Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVAKO SE BRANI TROFEJ - TRILER PRIPAO VOJVODINI: Crveno-bela mladost nadigrala iskusne Staropazovčane za četvrtfinale Kupa Srbije (FOTO, VIDEO)

01.10.2024. 17:41 21:39
Piše:
odbojka
Foto: F. Bakić

Novosađani su se dva puta vraćali iz minusa i na kraju slavili u taj-brejku.

Sjajnom pobedom nad Jedinstvom iz Stare Pazove u pet setova nakon preokreta odbojkaši Vojvodine krenuli su u odbranu Kupa Srbije plasiravši se u četvrtfinale – 3:2 (21:25, 25:23, 18:25, 25:14, 17:15). 

Bilo je ovo nadmetanje mladosti i iskustva, a pobedile su mlade snage crveno-belih i to pošto su se vraćale dva puta iz minusa u setovima. 

Novosađani su u prvoj zvaničnoj utakmici ove sezone na domaćem terenu doneli veliku radost navijačima i ostvarili važan trijumf pošto su pre samo četiri dana izgubili od Crvene zvezde u pet setova i nisu uspeli da odbrane Superkup. 

Jedinstvo koje se ove sezone dodatno pojačalo dolaskom Novice Bjelice, koji igra uz rođenog brata Gorana, bilo je tvrd orah i odlična lekcija za Novosađane. Ipak, iskusni tim ovog puta nije imao snage da odigra svih pet setova u istom ritmu pa je morao da pruži ruku boljem. 

Voša je gubila u dva navrata, 0:1 i 1:2, ali je uspela da izbori taj-brejk i u neizvesnoj borbi sačuva mirnoću i koncentraciju za konačan trijumf. Dobro je funkcionisala odbrana crveno-belih, dok su boljke i dalje servis i prijem, ali pred ekipom je tek vreme uigravanja jer se kompletirala tek pre dve sedmice.  

Ovo je bila poslednja, odložena utakmica osmine finala, a među osam najboljih već su prošli subotički Spartak, Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Kragujevca, Mladi radnik iz Požarevca, Karađorđe iz Topole i Takovo iz Gornjeg Milanovca. 

Novosađane sada očekuje 1. kolo Superlige kada u nedelju u 18 časova u maloj sali Spensa dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca. 

TOK UTAKMICE 

POBEDA VOŠE I PLASMAN U ČETVRTFINALE

Imala je Voša 13:12, gosti su izjednačili 13:13, ali su opet imali loše rešenje u polju i poklonili su rivalu meč loptu – 14:13. Nisu iskoristili dve (15:15), a Stanković je doneo treću šansu domaćinu – 16:15, a blok Voše bio je na pravom mestu za 17:15 i veliku pobedu 3:2.

Drama u Spensu – Voša dominirala za taj-brejk

Nije se Vojvodina lako predavala. Bila je na korak od eliminacije i tada je pokazala odličnu igru. Najpre je povela 5:0 i pomrsila račune gostima, da bi potom dominirala na krilima sjajnog Jovana Perovića. Neverovatni primač je vezao tri poena u napadu i potom tri asa zaredom, a ubrzo je vezao još dva i sa pet ukupno za kratko vreme doveo je Vošu na „plus 10“ – 18:8. Igrali su domaći u naletu, a gostima kao da je ponestalo snage. Nije bilo realno očekivati drugačiji ishod i rezultatom 25:14 crveno-beli su izborili taj-brejk. 

Vojvodina opet gubi – 1:2 

Staropazovčani su se razigrali u trećem setu, vidno razočarani što su dopustili izjednačenje. Diktirali su tempo, igrali bolje i sigurnije, a Voša je sve činila kako bi održala priključak. Međutim, gubila je četiri razlike (14:18), a potom je popustila i bila i šest poena u zaostatku (15:21). Jedinstvo je imalo trasiran put ka dobitku ove deonice i uspešno je odradilo posao pa je rezultatom 25:18 ponovo povelo – 2:1. 

Novosađani izjednačili - 1:1

Igralo se poen za poen u drugom setu i videlo se da će nijanse odlučivati. Već na početku, Antunovića je na poziciji srednjeg blokera zamenio Kokeza. As Stankovića i greška gostiju na mreži značilo je i dva poena razlike za Vošu (17:15) pa je u tom trenutku bilo potrebno sačuvati ili napraviti još osetniju prednost. Uspevalo je to crveno-belima, imali su i 21:19 posle odličnog napada kapitena Ubiparipa, pa 22:20. Međutim, na servis grešku Savovskog nadovezao se as Novice Bjelice za izjednačenje – 22:22. 

Nije ovaj rezultat uneo nervozu u tim crveno-belih, blok Kokeze i as Stankovića doneli su Voši set loptu – 24:22. Prvu su prokockali, a potom su gosti pogrešili i domaćin je rezultatom 25:23 izjednačio u setovima – 1:1. 

odbojka
Foto: F. Bakić

Voša gubi – 0:1 

Set pun preokreta na kraju je pripao gostima. Nije mlad sastav Voše ustuknuo pred daleko iskusnijom ekipom Jedinstva, za koju ove sezone igraju i braća Bjelica, Goran i Novica, i ravnopravno se borio. Gosti su pretili jakim servisom i tako tražili put ka poenima, ali su domaći uzvraćali istom merom. Staropazovčani su mini-serijama od 4-0 i 5-0 stizali do preokreta (13:16), a Novosađani su držali priključak, mada je Narančić morao da reaguje taj-autima. Inicijativa je pred završnicu bila na strani gostiju, koji su „dodali gas“, imali „plus 4“ – 19:23. Spasili su domaći prvu set loptu (21:24), ali za Novicu Bjelicu nije bilo rešenja – 21:25. 

Šef stručnog štaba Novosađana Marko Narančić u startnu postavu uvrstio je Antunovića, Kulpinca, Milanovića, Ubiparipa, Stankovića, Savovskog i libera Miškovića. 

odbojka
Foto: F. Bakić

UOČI UTAKMICE

Crveno-beli, koji brane trofej, nemaju prava na grešku u vojvođanskom derbiju jer se u ovoj fazi igra samo jedna utakmica. 

 

Iako je podmlađeni tim Marka Narančića sezonu počeo porazom od Crvene zvezde u Superkupu u subotu, već je arhivirao neuspeh u odbrani prvog od dva osvojena pehara prošle sezone i okrenuo se duelu sa Staropazovčanima. 

Vojvodina – Jedinstvo 3:2 (21:25, 25:23, 18:25, 25:14, 17:15)

NOVI SAD: Mala sala Spensa, gledalaca: 200, sudije: Rogić, Cvetković (Beograd). 

VOJVODINA: Antunović, Nedić (libero 2), Perović 12, Kulpinac 14, Milanović 1, Elezović, Ubiparip 5, Mišković (libero 1), Kopitić, Stanković 22, Kokeza 7, Savovski 13, Marić, Aleksić. 

JEDINSTVO: Kaurin (libero 1), Domonji, Pešut, Radišić, Eremić 1, Ristić 12, G. Bjelica 15, Topalović 2, Škrbić (libero 2), Micić 21, Jočović, N. Bjelica 11, Stanković 10. 

 K. Bugarski

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar