broken clouds
19°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0749
usd
105.3116
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ТЕМЕРИНЦУ ЗА УБИСТВО Терети се да је секиром усмртио оца, сведочила ћерка оштећеног

24.09.2024. 16:53 17:12
Пише:
кућа темерин
Извор: Дневник

НОВИ САД: Окривљени за тешко убиство се и даље брани ћутањем

У новосадском Вишем суду данас је почело суђење Грегору Немету (37) из Темерина, који се терети да је секиром убио свог оца Михаља (76), у ноћи између 25. и 26. децембра прошле године у породичној кући, у Улици Радноти Миклоша 3. Он се терети за тешко убиство. 

Према оптужници коју заступа јавни тужилац Јелена Стојаковић Мустакас, окривљени је у стању када му је способност да схвати значај свог дела и управња својим поступцима услед употребе алкохола била битно смањена, свестан свог дела, хтео његово извршење, лишио живота члана своје породице, свог оца Михаља Немета, којег је претходно злостављао. Он је према покојном оцу, како се наводи, био агресиван када му није давао новац за куповину алкохола, те га је тако и критичном приликом када му покојни оштећени није дао паре за куповину ракије, ударио више пута тупим делом секире у пределу главе док је покојни лежао на кревету у соби. Том приликом је оцу задао више рана у пределу главе, што је довело до вишеструких прелома кости крова и основице лобање и разарања великог мозга, услед чега је оштећени преминуо. 

суд нс
Извор: Дневник

Окривљени о злочину јуче није желео да се изјашњава. Он је искористио своје законско право и није износио одбрану, а према нашим сазнањима, и на саслушању у Вишем јавном тужилаштву се бранио ћутањем. 

Ћерка покојног Михаља Немета, Катица Д., која је законска заступница оштећеног у овом предмету, јуче је саслушана. Она није желела да као сестра окривљеног искористи своје право привилегованог сведока.

- Иако ми је окривљени брат, желим да сведочим како би рекла истину - рекала је Катица Д. Испричала је да је окривљени живео код оца, који га је помагао и био веома добар према њему, једино није желео да му даје новац за алкохол. Она је навела да је њен брат био на лечењу од алкохола у једној здравственој установи, али да је упркос томе наставио да пије, због чега је често долазио у сукоб са оцем.

свећа двориште
Извор: Дневник

Видно узнемирена, Катица Д. је испричала да је брат тог 26. децембра прошле године у 6.03 часова позвао телефоном, пробудио је и рекао да се са татом нешто догодило. Говорио је да не зна да ли је пао, или се ударио или га је неко ударио и спустио слушалицу.

- Зовем тату, али ми се не јавља. Више пута сам звала и на фиксни и на мобилни, па сам помислила да је у купатилу или је отишао у продавницу. Потом зовем брата да питам шта је, а он ми каже да не зна и поново прекида везу. Онда зовем супруга и говорим му да се нешто код тате дешава. Одлазимо заједно у очеву кућу и када сам утрчала унутра видела сам оца како лежи сав крвав - испричала је видно потресена ћерка покојног Михаља.

Како је рекла, њен супруг је позвао полицију и Хитну помоћ, али она се не сећа свих детаља. Наставак суђења заказан је за 17. октбар, када би требало да буду испитана још три сведока. 

И даље у притвору

Грегор Немет је на јучерашњи главни претрес доведен из притвора, у којем се налази од хапшења, а који му је последњи пут продужен до 27. октобра.

Сестра: И раније претио

Сестра окривљеног је на јучерашњем суђењу навела да је њен брат и раније умео да прети да ће убити тату, а да њихов отац никада није хтео да га пријави. Једном приликом, како је испричала, када је претио читавој породици и говорио да ће заклати оца, њен супруг је звао полицију. 

Текст и фото: Д. Николић

Извор:
ДНЕВНИК
Аутор:
Пошаљите коментар
ЗБОГ ЗЛОЧИНА У ТЕМЕРИНУ СИН НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ После свађе секиром убио оца
а

ЗБОГ ЗЛОЧИНА У ТЕМЕРИНУ СИН НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ После свађе секиром убио оца

24.09.2024. 06:23 06:47