Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POČELO SUĐENJE TEMERINCU ZA UBISTVO Tereti se da je sekirom usmrtio oca, svedočila ćerka oštećenog

24.09.2024. 16:53 17:12
Piše:
кућа темерин
Izvor: Dnevnik

NOVI SAD: Okrivljeni za teško ubistvo se i dalje brani ćutanjem

U novosadskom Višem sudu danas je počelo suđenje Gregoru Nemetu (37) iz Temerina, koji se tereti da je sekirom ubio svog oca Mihalja (76), u noći između 25. i 26. decembra prošle godine u porodičnoj kući, u Ulici Radnoti Mikloša 3. On se tereti za teško ubistvo. 

Prema optužnici koju zastupa javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas, okrivljeni je u stanju kada mu je sposobnost da shvati značaj svog dela i upravnja svojim postupcima usled upotrebe alkohola bila bitno smanjena, svestan svog dela, hteo njegovo izvršenje, lišio života člana svoje porodice, svog oca Mihalja Nemeta, kojeg je prethodno zlostavljao. On je prema pokojnom ocu, kako se navodi, bio agresivan kada mu nije davao novac za kupovinu alkohola, te ga je tako i kritičnom prilikom kada mu pokojni oštećeni nije dao pare za kupovinu rakije, udario više puta tupim delom sekire u predelu glave dok je pokojni ležao na krevetu u sobi. Tom prilikom je ocu zadao više rana u predelu glave, što je dovelo do višestrukih preloma kosti krova i osnovice lobanje i razaranja velikog mozga, usled čega je oštećeni preminuo. 

суд нс
Izvor: Dnevnik

Okrivljeni o zločinu juče nije želeo da se izjašnjava. On je iskoristio svoje zakonsko pravo i nije iznosio odbranu, a prema našim saznanjima, i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu se branio ćutanjem. 

Ćerka pokojnog Mihalja Nemeta, Katica D., koja je zakonska zastupnica oštećenog u ovom predmetu, juče je saslušana. Ona nije želela da kao sestra okrivljenog iskoristi svoje pravo privilegovanog svedoka.

- Iako mi je okrivljeni brat, želim da svedočim kako bi rekla istinu - rekala je Katica D. Ispričala je da je okrivljeni živeo kod oca, koji ga je pomagao i bio veoma dobar prema njemu, jedino nije želeo da mu daje novac za alkohol. Ona je navela da je njen brat bio na lečenju od alkohola u jednoj zdravstvenoj ustanovi, ali da je uprkos tome nastavio da pije, zbog čega je često dolazio u sukob sa ocem.

свећа двориште
Izvor: Dnevnik

Vidno uznemirena, Katica D. je ispričala da je brat tog 26. decembra prošle godine u 6.03 časova pozvao telefonom, probudio je i rekao da se sa tatom nešto dogodilo. Govorio je da ne zna da li je pao, ili se udario ili ga je neko udario i spustio slušalicu.

- Zovem tatu, ali mi se ne javlja. Više puta sam zvala i na fiksni i na mobilni, pa sam pomislila da je u kupatilu ili je otišao u prodavnicu. Potom zovem brata da pitam šta je, a on mi kaže da ne zna i ponovo prekida vezu. Onda zovem supruga i govorim mu da se nešto kod tate dešava. Odlazimo zajedno u očevu kuću i kada sam utrčala unutra videla sam oca kako leži sav krvav - ispričala je vidno potresena ćerka pokojnog Mihalja.

Kako je rekla, njen suprug je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali ona se ne seća svih detalja. Nastavak suđenja zakazan je za 17. oktbar, kada bi trebalo da budu ispitana još tri svedoka. 

I dalje u pritvoru

Gregor Nemet je na jučerašnji glavni pretres doveden iz pritvora, u kojem se nalazi od hapšenja, a koji mu je poslednji put produžen do 27. oktobra.

Sestra: I ranije pretio

Sestra okrivljenog je na jučerašnjem suđenju navela da je njen brat i ranije umeo da preti da će ubiti tatu, a da njihov otac nikada nije hteo da ga prijavi. Jednom prilikom, kako je ispričala, kada je pretio čitavoj porodici i govorio da će zaklati oca, njen suprug je zvao policiju. 

Tekst i foto: D. Nikolić

Izvor:
DNEVNIK
Autor:
Pošaljite komentar
ZBOG ZLOČINA U TEMERINU SIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI Posle svađe sekirom ubio oca
а

ZBOG ZLOČINA U TEMERINU SIN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI Posle svađe sekirom ubio oca

24.09.2024. 06:23 06:47