few clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЈВОДИНА У ДОБРОМ РАСПОЛОЖЕЊУ ДОЧЕКУЈЕ ДУЕЛ СА ИМТ-ом Кртолица: Желим тим победника

20.09.2024. 13:07 13:42
Пише:
његош
Извор: ФК Војводина - Његош Петровић, капитен и лидер Новосађана

После победе над Железничаром, порастао је ниво жељене, победничке атмосфере у редовима фудбалера Војводине.

Они, у недељу, одлазе на гостовање екипи ИМТ-а у Лозницу и, ако је судити по размишљањима из црвено-белог табора, намеравају да учине све како би стигли до новог тријумфа и наставили пут ка позицији на табели која им, убеђени су, и припада. Свесни су да им неће бити лако да остваре наум, али решеност постоји и то је чињеница која може и мора да храбри све присталице екипе из Српске Атине. 

Тренер “старе даме” Немања Кртолица још једном се осврнуо на прошли сусрет са Панчевцима.

– После два месеца избивања, вратили смо се на наш стадион “Карађорђе“ – истакао је шеф стручног штаба Новосађана. – У протеклом периоду, стално смо се бавили карактером и психологијом екипе и одлично смо отворили утакмицу, повели 1:0, а онда смо, одједном, престали да верујемо. То више не сме да нам се дешава. Докле год не сумњамо у наш квалитет, противник стрепи да га и не употребимо. Анализирао сам дуеле с Партизаном и Железничаром и бојим се да бисмо и у Београду, да смо повели, стали и одустали од идеје. То је нешто што под хитно морамо да поправимо. У Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, који је наша кућа и где боравимо и тренирамо, разговарао сам са свима, јер сви морамо да верујемо да ћемо Војводину да вратимо тамо где припада и где заслужује да буде. Ако хоћемо да будемо победници, морамо да будемо свесни тога да они никада не одустају, а да они који то чине, никада не побеђују.

Кртолица верује да ће екипа коју предводи с клупе, наставити да расте и да ће победнички менталитет постајати све израженији.

– У недељу, у Лозници, такве ствари не смеју да нам се дешавају и на томе ћемо да радимо, како бисмо подигли самопоуздање и како не бисмо себи дозволили да у 85. минуту противнички играч, у петерцу, удари лопту. То не сме да се дешава ни у пионирима, а посебно не на сениорском нивоу. 

ПОБЕДА НАД СЛОГОМ ИЗ ЧОНОПЉЕ

Током минуле седмице, новосадски суперлигаш одиграо је пријатељску утакмицу у ФЦ „Вујадин Бошков“, у којој му је ривал био тим пријатељског клуба Слоге из Чонопље, члан Српске лиге - Војводина. „Стара дама“ је, према очекивању, победила резултатом 4:1, а стрелци су били Стефан Ђорђевић (два пута), члан кадетске екипе црвено-белих Дамјан Ђокановић и Марко Младеновић, док је новајлија Депу уписао три асистенције.

Први стручњак Војводине наставио је да образлаже своја размишљања.

- Да не буде да само критикујем, одиграли смо против Железничара такмичарску утакмицу, у којој смо желели само да победимо и тако ћемо приступити и сусрету у недељу Оно о чему сам говорио јесу детаљи, којих смо свесни и на којима морамо додатно да радимо. Хоћу да имамо став, идеју и циљ, да на терену изгледамо као тим који хоће да победи, а да ли ћемо у томе да успемо, то не знам. Одговорно могу да тврдим да они који истрче на терен и који накнадно уђу у игру против ИМТ-а, морају да изгледају као победници. Да бисмо убедили суграђане и навијаче да у што већем броју долазе на “Карађорђе”, морамо да изгледамо и играмо као победници и то нам је једини циљ. Читав клуб: стручни штаб, играчи, баш сви, морамо да верујемо и мислим да сада подижемо лествицу на виши ниво – додао је Кртолица.

Утакмица ИМТ – Војводина игра се у недељу на стадиону „Лагатор“, а њен почетак заказан је за 19 часова.

А. Предојевић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
НЕМАЊА КРТОЛИЦА, НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ФК ВОЈВОДИНА Знам јако добро какве су Вошине амбиције, урадићемо све што можемо да их остваримо
немања кртолица

НЕМАЊА КРТОЛИЦА, НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ФК ВОЈВОДИНА Знам јако добро какве су Вошине амбиције, урадићемо све што можемо да их остваримо

17.09.2024. 14:19 14:34