light rain
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПАРТИЗАН ПРЕДСТАВИО ИВИЦУ ИЛИЕВА: Направићу моћну екипу у два прелазна рока

17.09.2024. 17:06 17:11
Пише:
ivica iliev
Извор: ФК Партизан

Фудбалски клуб Партизан званично је на стадиону у Хумској промовисао новог спортског директора Ивицу Илиева.

Биће то његов трећи мандат на функцији главног оперативца спортског сектора, где овог пута наслеђује Ивицу Краља.

Спортски директор Партизана најавио велике промене, посебно у Омладинској школи Партизана и Телеоптику.

Ивица Илиев је нови-стари спортски директор Партизана, поново са великим овлашћењима у клубу из Хумске. На званичној промоцији најавио је велике резове, са акцентом на Омладинску школу.

– Кад се десе промене на овом нивоу, то значи да су неки тешки моменти, да је неки неповољан тренутак по наш клуб. На жалост, тако је и овога пута. Желео бих да појасним моје виђење ситуације и оно што желим да направим у нашем клубу. Пре свега, ситуација је лошија него кад сам први пут долазио, али не због првог тима. Та тема је стављена испод тепиха, и то је кључни разлог садашњег стања у клубу – казао је нови-стари спортски директор Партизана Ивица Илиев, који је потом наставио:

– Боли ме разједињеност Омладинске школе, Телеоптика.. Нама је база и темељ клуба Омладинска школа. Тамо где смо били десет година испред свих, сада смо почели да каскамо. То ће бити дуготрајан и мукотрпан процес. Не може да се заврши у годину, две ли три. Мораћемо да импровизујемо, имамо разне идеје. Ту ће доћи до највећих промена. Желим да завежем јак чвор кад су у питању Омладинска школа и Телеоптик. Неприхватљиво је да Партизан последњих година не избацује и не продаје играче, по чему смо били препознатиљиви у Европи.

Вратио се Илиев и на период кад је први пут дошао у Партизан и упоредио га са садашњим тренутком.

– Кад сам дошао 2015. године имао сам идеју и жељу, као и сада, али са много више искуства, па и енергјие. Суздржавам се, у неком другом случају бих бљувао ватру, а толико тога имам у себи. Не могу да дочекам да почнем да радим и да мењам.

Осврнуо се потом Илиев на први тим Партизана.

– Крај је прелазног рока, не могу да утичем на играчки кадар првог тима сада. Постоје играчи који заслужују дрес Партизана, уз неке допуне. Увек 80 посто играча у екипи зависи од оних најбољих, у последњих неколико година ми такве играче немамо… Вратиће се то време, оно што могу да гарантујем, у два прелазна рока ћу направити тим који ће бити конкурента у Европи и конкурентна нашем највећем конкуренту. Деловао сам мало луд и смешан, али после мог одласка шта се све десило, где су сви радили, а знам све те људе, предано су радили… Међутим, не могу ни на кога да уперим прст, јер је цео спортски сектор био разједињен. Ко је крив, оставимо то прошлом времену. Не само на речима, него и на делима, видећете велике промене у спортском сектору, а причам о свим нивоима. Није ми страно да „сечем“, а једини одговоран од данас сам ја. Све што се буде дешавало, уперите прст у мене…

Да је непопуларно доћи сада у Партизан, Илиев децидно одговара:

– Реченицу коју сте изговорили ја не прихватам као човек који воли овај клуб. Зар није баш сада, када је тешко, потребно бити у клубу. Кад је тешко, тад је најлепше бити део Партизана. Када је први тим у питању, врло брзо ће се све окренути. Имам невероватну хемију са тренером. Знате да желим одмах све, али нажалост, у овом тренутку то не могу, међутим, у два наредна прелазна рока ћу променити то.

Промене почињу од сутра:

– Већ сутра имам састанак са екипом, са председником Телеоптика и решавање ситуације у омладинској школи. Не могу да помогнем пуно са првим тимом у овом тренутку, али ћу дати све од себе у сједињавању “светог тројства” – омладинска школа, Телеоптик, Партизан. То је оно што је можда на најнижим гранама у последњих 25, 30 година.

Јужна трибина већ је дуго празна, то Илиева тишти:

– Празне трибине су нешто што ме највише боли. Кад сам играо, наши нагијачи су нас носили и били једни од најдоминантнијих. Једино могу да се надам да ћемо резултатима и учинком погурати њих да се врате.

До промене је дошло врло брзо:

– Све се негде почело дешавати крајем прелазног рока. И да сам дошао пар сана раније, много тога је завршеног. Могу сада трезвено и мирне главе да се посветим рwконструкцији, да ресетујем цео систем.

Илиев види главни проблем у…

– Када сам као клинац дошао у Партизан, ту је била легенда со легенде, знали су да процене шта је оно право. Главни проблем је што смо последњих година престали да будемо фудбалска академија, постали смо тренерска академија.

Илиев није желео да коментарише претходне трансфере:

– Ви мислите да ћу ја сада вама овде да кажем да неко од играча овде не ваља? Па то су моји играчи, небитно што их нисам ја довео. Прво да их видимо на тренингу, да ли могу да прихвате промене које тренер и ја желимо да направимо. Сигурно да има оних који једноставно нису имали око себе околности да се истакну.

Реалност је да ће Партизан мењати тим у летњем прелазном року:

– Промене се дешавају када се укаже шанса. Зимски прелазни рок је тежак јер је на тржишту мање играча, међутим, из искуства говорим да је летњи прелазни рок време када се реконструише тим.

Извор:
Спорт клуб
Аутор:
Пошаљите коментар
Илиев: Не игра Управа, већ играчи и стручни штаб

Илиев: Не игра Управа, већ играчи и стручни штаб

24.02.2023. 11:45 11:46