Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PARTIZAN PREDSTAVIO IVICU ILIEVA: Napraviću moćnu ekipu u dva prelazna roka

17.09.2024. 17:06 17:11
Piše:
ivica iliev
Izvor: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan zvanično je na stadionu u Humskoj promovisao novog sportskog direktora Ivicu Ilieva.

Biće to njegov treći mandat na funkciji glavnog operativca sportskog sektora, gde ovog puta nasleđuje Ivicu Kralja.

Sportski direktor Partizana najavio velike promene, posebno u Omladinskoj školi Partizana i Teleoptiku.

Ivica Iliev je novi-stari sportski direktor Partizana, ponovo sa velikim ovlašćenjima u klubu iz Humske. Na zvaničnoj promociji najavio je velike rezove, sa akcentom na Omladinsku školu.

– Kad se dese promene na ovom nivou, to znači da su neki teški momenti, da je neki nepovoljan trenutak po naš klub. Na žalost, tako je i ovoga puta. Želeo bih da pojasnim moje viđenje situacije i ono što želim da napravim u našem klubu. Pre svega, situacija je lošija nego kad sam prvi put dolazio, ali ne zbog prvog tima. Ta tema je stavljena ispod tepiha, i to je ključni razlog sadašnjeg stanja u klubu – kazao je novi-stari sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je potom nastavio:

– Boli me razjedinjenost Omladinske škole, Teleoptika.. Nama je baza i temelj kluba Omladinska škola. Tamo gde smo bili deset godina ispred svih, sada smo počeli da kaskamo. To će biti dugotrajan i mukotrpan proces. Ne može da se završi u godinu, dve li tri. Moraćemo da improvizujemo, imamo razne ideje. Tu će doći do najvećih promena. Želim da zavežem jak čvor kad su u pitanju Omladinska škola i Teleoptik. Neprihvatljivo je da Partizan poslednjih godina ne izbacuje i ne prodaje igrače, po čemu smo bili prepoznatiljivi u Evropi.

Vratio se Iliev i na period kad je prvi put došao u Partizan i uporedio ga sa sadašnjim trenutkom.

– Kad sam došao 2015. godine imao sam ideju i želju, kao i sada, ali sa mnogo više iskustva, pa i energjie. Suzdržavam se, u nekom drugom slučaju bih bljuvao vatru, a toliko toga imam u sebi. Ne mogu da dočekam da počnem da radim i da menjam.

Osvrnuo se potom Iliev na prvi tim Partizana.

– Kraj je prelaznog roka, ne mogu da utičem na igrački kadar prvog tima sada. Postoje igrači koji zaslužuju dres Partizana, uz neke dopune. Uvek 80 posto igrača u ekipi zavisi od onih najboljih, u poslednjih nekoliko godina mi takve igrače nemamo… Vratiće se to vreme, ono što mogu da garantujem, u dva prelazna roka ću napraviti tim koji će biti konkurenta u Evropi i konkurentna našem najvećem konkurentu. Delovao sam malo lud i smešan, ali posle mog odlaska šta se sve desilo, gde su svi radili, a znam sve te ljude, predano su radili… Međutim, ne mogu ni na koga da uperim prst, jer je ceo sportski sektor bio razjedinjen. Ko je kriv, ostavimo to prošlom vremenu. Ne samo na rečima, nego i na delima, videćete velike promene u sportskom sektoru, a pričam o svim nivoima. Nije mi strano da „sečem“, a jedini odgovoran od danas sam ja. Sve što se bude dešavalo, uperite prst u mene…

Da je nepopularno doći sada u Partizan, Iliev decidno odgovara:

– Rečenicu koju ste izgovorili ja ne prihvatam kao čovek koji voli ovaj klub. Zar nije baš sada, kada je teško, potrebno biti u klubu. Kad je teško, tad je najlepše biti deo Partizana. Kada je prvi tim u pitanju, vrlo brzo će se sve okrenuti. Imam neverovatnu hemiju sa trenerom. Znate da želim odmah sve, ali nažalost, u ovom trenutku to ne mogu, međutim, u dva naredna prelazna roka ću promeniti to.

Promene počinju od sutra:

– Već sutra imam sastanak sa ekipom, sa predsednikom Teleoptika i rešavanje situacije u omladinskoj školi. Ne mogu da pomognem puno sa prvim timom u ovom trenutku, ali ću dati sve od sebe u sjedinjavanju “svetog trojstva” – omladinska škola, Teleoptik, Partizan. To je ono što je možda na najnižim granama u poslednjih 25, 30 godina.

Južna tribina već je dugo prazna, to Ilieva tišti:

– Prazne tribine su nešto što me najviše boli. Kad sam igrao, naši nagijači su nas nosili i bili jedni od najdominantnijih. Jedino mogu da se nadam da ćemo rezultatima i učinkom pogurati njih da se vrate.

Do promene je došlo vrlo brzo:

– Sve se negde počelo dešavati krajem prelaznog roka. I da sam došao par sana ranije, mnogo toga je završenog. Mogu sada trezveno i mirne glave da se posvetim rwkonstrukciji, da resetujem ceo sistem.

Iliev vidi glavni problem u…

– Kada sam kao klinac došao u Partizan, tu je bila legenda so legende, znali su da procene šta je ono pravo. Glavni problem je što smo poslednjih godina prestali da budemo fudbalska akademija, postali smo trenerska akademija.

Iliev nije želeo da komentariše prethodne transfere:

– Vi mislite da ću ja sada vama ovde da kažem da neko od igrača ovde ne valja? Pa to su moji igrači, nebitno što ih nisam ja doveo. Prvo da ih vidimo na treningu, da li mogu da prihvate promene koje trener i ja želimo da napravimo. Sigurno da ima onih koji jednostavno nisu imali oko sebe okolnosti da se istaknu.

Realnost je da će Partizan menjati tim u letnjem prelaznom roku:

– Promene se dešavaju kada se ukaže šansa. Zimski prelazni rok je težak jer je na tržištu manje igrača, međutim, iz iskustva govorim da je letnji prelazni rok vreme kada se rekonstruiše tim.

Izvor:
Sport klub
Autor:
Pošaljite komentar
Iliev: Ne igra Uprava, već igrači i stručni štab

Iliev: Ne igra Uprava, već igrači i stručni štab

24.02.2023. 11:45 11:46