light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕМАЊА КРТОЛИЦА, НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ФК ВОЈВОДИНА Знам јако добро какве су Вошине амбиције, урадићемо све што можемо да их остваримо

17.09.2024. 14:19 14:34
Пише:
немања кртолица
Извор: ФК Војводина - Немања Кртолица

Фудбал је област живота у којој често логика уме да устукне пред следом дешавања. Могао је у то да се увери Немања Кртолица (46), нови шеф стручног штаба ФК Војводина, који је, за многе право ниоткуд, ускочио на тренерску клупу Старе даме.

Можда, ипак, и није било баш тако, јер овај стручњак већ дужи низ година ради у новосадском клубу и имао је прилику да се у њему докаже радом и погледима на фудбал. Био је помоћник Драгану Окуки, потом је радио с млађим категоријама, а у први тим је поново кооптиран као асистент Драгану Радојичићу. После тога је самостално водио Кабел и Младост ГАТ, а у Војводину се вратио као сарадник тренеру Ранку Поповићу, после њега и Божидару Бандовићу.

Када је дошло до прекида сарадње с Бандовићем, Кртолица је промовисан у в.д. тренера Војводине, а јавност је с нестрпљењем ишчекивала информацију о томе ко ће „за стварно“ да га наследи. Међутим (оно увек мора да постоји, зар не?), живот и његови правци наместили су се у корист Немање Кртолице. Водио је сусрет с Партизаном, у којем су Новосађани надиграли црно-беле и само је сјајни голман Јовановић сачувао домаћина од пораза. Потом је Војводина савладала Железничар на овосезонском дебију на освеженом „Карађорђу“ и, као последица тога, стигла је вест да је рођени Врбашанин промовисан у новог шефа струке, једногласном одлуком Управног одбора црвено-белих.

немања кртолица
Извор: ФК Војводина - Немања Кртолица на утакмици са Железничаром из Панчева

Не сумњам у новајлије

Пред сам крај и иначе бурног прелазног рока, у Војводину су стигла још тројица новајлија – Марко Младеновић (Ајнтрахт), Депу (Жил Винсенте) и Лазар Ранђеловић (Олимпијакос). 

- Сва тројица су, без сумње, веома квалитетни играчи, тако да немам никакву сумњу у то да ће се веома брзо уклопити у наш тим и да ће представљати значајна освежења – јасан је Кртолица.

- У Војводини сам од 2018. године – присетио се нови тренер тима из Српске Атине. – У складу с потребама клуба, радио сам више послова, али увек ми је највећа жеља била да једног дана постанем шеф његовог стручног штаба. Током неких периода и дана то ми је изгледало јако далеко, а у другим, баш и није. Веровао сам у себе, свој рад и то да ћу заслужити такву привилегију, а да никога никада нисам вукао и молио за помоћ. Уместо тога, засукао сам рукаве и прионуо на посао. Једноставно, одувек сам знао да ме ни један други посао не би могао да испуни на тај начин да у њему потпуно уживам и да му се препустим. Тренутно узивам на месту на којем се налазим, јер, поновићу, бити шеф стручног штаба ФК Војводина, истинска је привилегија, колико год да то потраје.

Освојили сте, дакле, четири од шест могућих бодова у прошла два првенствена кола. Да ли је то наговештај бољих дана за новосадски клуб, који није у сезону ушао у складу с очекивањима и репутацијом коју у српском фудбалу има?

- Позиција коју Војводина тренутно заузима на табели, сигурно није у складу са очекивањима навијача и водећих људи из клуба. Пред играчима и свима нама из стручног штаба је задатак да урадимо све што можемо, како бисмо поправили ту не баш лепу слику. Сви заједно чврсто верујемо у то да то можемо да урадимо и посвећени смо обавези коју имамо. Лично, покушавам да створим услове да читав тим који предводим размишља на исти начин и говори на терену истим језиком, јер је то за мене суштина посла којим се бавим.

“Сланинарски” стручни штаб

Посебно је подвукао Кртолица једну чињеницу, за њега јако важну:

- Комплетан стручни штаб првог тима је из нашег клуба, дакле – “сланинарски”. На томе сам инсистирао, јер на уласку у нашу кућу, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, пише: “Сви смо једно, то је наша снага”. Управо због тога, поручио бих свим навијачима Војводине да смо свесни тога да су амбиције клуба увек највеће и да и сами размишљамо и радимо у складу с таквим опредељењем – додао је нови тренер тима из највећег града у АП Војводина.

Како бисте описали укратко филозофију фудбала која вас карактерише као тренера?

- У средишту идеје која ме води, налази се играч. Ја сам, као тренер, дужан да му створим услове у којима може да се најбоље оствари и докаже, јер желим да сваком појединцу помогнем да постане најбоља верзија себе самог. Ако успем, такви играчи ће мени помоћи да постанем победник.

Да ли вам је, можда, амбиција да на екипу и сваког фудбалера у њој, пренесете део свог искуства, односно то да истрајност, велика жеља и воља, као и храброст, могу да му значајно помогну на путу којим корача?

- Рекао сам то и раније, поновићу и овом приликом: никада не бринем у властитој репутацији, већ о карактеру, јер је то оно што нас идентификује као успешне или неуспешне у професији којом се бавимо. Да бисте добили једну утакмицу, потребан вам је таленат, али вам је за понављање успешних резултата важан карактер и то је тема о којој смо највише разговарали и којом смо се бавили током минулих 15 дана – закључио је Немања Кртолица, човек који је (не)очекивано добио велику прилику да се покаже у пуном сјају и који, утисак је, нема намеру да је тек тако пропусти. Напротив!

А. Предојевић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
НЕМАЊА КРТОЛИЦА ЗВАНИЧНО ТРЕНЕР ФУДБАЛЕРА ВОЈВОДИНЕ: Једногласна одлука Управног одбора
nemanja krtoloca

НЕМАЊА КРТОЛИЦА ЗВАНИЧНО ТРЕНЕР ФУДБАЛЕРА ВОЈВОДИНЕ: Једногласна одлука Управног одбора

14.09.2024. 20:34 20:36