Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMANJA KRTOLICA, NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK VOJVODINA Znam jako dobro kakve su Vošine ambicije, uradićemo sve što možemo da ih ostvarimo

17.09.2024. 14:19 14:34
Piše:
немања кртолица
Izvor: FK Vojvodina - Nemanja Krtolica

Fudbal je oblast života u kojoj često logika ume da ustukne pred sledom dešavanja. Mogao je u to da se uveri Nemanja Krtolica (46), novi šef stručnog štaba FK Vojvodina, koji je, za mnoge pravo niotkud, uskočio na trenersku klupu Stare dame.

Možda, ipak, i nije bilo baš tako, jer ovaj stručnjak već duži niz godina radi u novosadskom klubu i imao je priliku da se u njemu dokaže radom i pogledima na fudbal. Bio je pomoćnik Draganu Okuki, potom je radio s mlađim kategorijama, a u prvi tim je ponovo kooptiran kao asistent Draganu Radojičiću. Posle toga je samostalno vodio Kabel i Mladost GAT, a u Vojvodinu se vratio kao saradnik treneru Ranku Popoviću, posle njega i Božidaru Bandoviću.

Kada je došlo do prekida saradnje s Bandovićem, Krtolica je promovisan u v.d. trenera Vojvodine, a javnost je s nestrpljenjem iščekivala informaciju o tome ko će „za stvarno“ da ga nasledi. Međutim (ono uvek mora da postoji, zar ne?), život i njegovi pravci namestili su se u korist Nemanje Krtolice. Vodio je susret s Partizanom, u kojem su Novosađani nadigrali crno-bele i samo je sjajni golman Jovanović sačuvao domaćina od poraza. Potom je Vojvodina savladala Železničar na ovosezonskom debiju na osveženom „Karađorđu“ i, kao posledica toga, stigla je vest da je rođeni Vrbašanin promovisan u novog šefa struke, jednoglasnom odlukom Upravnog odbora crveno-belih.

немања кртолица
Izvor: FK Vojvodina - Nemanja Krtolica na utakmici sa Železničarom iz Pančeva

Ne sumnjam u novajlije

Pred sam kraj i inače burnog prelaznog roka, u Vojvodinu su stigla još trojica novajlija – Marko Mladenović (Ajntraht), Depu (Žil Vinsente) i Lazar Ranđelović (Olimpijakos). 

- Sva trojica su, bez sumnje, veoma kvalitetni igrači, tako da nemam nikakvu sumnju u to da će se veoma brzo uklopiti u naš tim i da će predstavljati značajna osveženja – jasan je Krtolica.

- U Vojvodini sam od 2018. godine – prisetio se novi trener tima iz Srpske Atine. – U skladu s potrebama kluba, radio sam više poslova, ali uvek mi je najveća želja bila da jednog dana postanem šef njegovog stručnog štaba. Tokom nekih perioda i dana to mi je izgledalo jako daleko, a u drugim, baš i nije. Verovao sam u sebe, svoj rad i to da ću zaslužiti takvu privilegiju, a da nikoga nikada nisam vukao i molio za pomoć. Umesto toga, zasukao sam rukave i prionuo na posao. Jednostavno, oduvek sam znao da me ni jedan drugi posao ne bi mogao da ispuni na taj način da u njemu potpuno uživam i da mu se prepustim. Trenutno uzivam na mestu na kojem se nalazim, jer, ponoviću, biti šef stručnog štaba FK Vojvodina, istinska je privilegija, koliko god da to potraje.

Osvojili ste, dakle, četiri od šest mogućih bodova u prošla dva prvenstvena kola. Da li je to nagoveštaj boljih dana za novosadski klub, koji nije u sezonu ušao u skladu s očekivanjima i reputacijom koju u srpskom fudbalu ima?

- Pozicija koju Vojvodina trenutno zauzima na tabeli, sigurno nije u skladu sa očekivanjima navijača i vodećih ljudi iz kluba. Pred igračima i svima nama iz stručnog štaba je zadatak da uradimo sve što možemo, kako bismo popravili tu ne baš lepu sliku. Svi zajedno čvrsto verujemo u to da to možemo da uradimo i posvećeni smo obavezi koju imamo. Lično, pokušavam da stvorim uslove da čitav tim koji predvodim razmišlja na isti način i govori na terenu istim jezikom, jer je to za mene suština posla kojim se bavim.

“Slaninarski” stručni štab

Posebno je podvukao Krtolica jednu činjenicu, za njega jako važnu:

- Kompletan stručni štab prvog tima je iz našeg kluba, dakle – “slaninarski”. Na tome sam insistirao, jer na ulasku u našu kuću, u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov”, piše: “Svi smo jedno, to je naša snaga”. Upravo zbog toga, poručio bih svim navijačima Vojvodine da smo svesni toga da su ambicije kluba uvek najveće i da i sami razmišljamo i radimo u skladu s takvim opredeljenjem – dodao je novi trener tima iz najvećeg grada u AP Vojvodina.

Kako biste opisali ukratko filozofiju fudbala koja vas karakteriše kao trenera?

- U središtu ideje koja me vodi, nalazi se igrač. Ja sam, kao trener, dužan da mu stvorim uslove u kojima može da se najbolje ostvari i dokaže, jer želim da svakom pojedincu pomognem da postane najbolja verzija sebe samog. Ako uspem, takvi igrači će meni pomoći da postanem pobednik.

Da li vam je, možda, ambicija da na ekipu i svakog fudbalera u njoj, prenesete deo svog iskustva, odnosno to da istrajnost, velika želja i volja, kao i hrabrost, mogu da mu značajno pomognu na putu kojim korača?

- Rekao sam to i ranije, ponoviću i ovom prilikom: nikada ne brinem u vlastitoj reputaciji, već o karakteru, jer je to ono što nas identifikuje kao uspešne ili neuspešne u profesiji kojom se bavimo. Da biste dobili jednu utakmicu, potreban vam je talenat, ali vam je za ponavljanje uspešnih rezultata važan karakter i to je tema o kojoj smo najviše razgovarali i kojom smo se bavili tokom minulih 15 dana – zaključio je Nemanja Krtolica, čovek koji je (ne)očekivano dobio veliku priliku da se pokaže u punom sjaju i koji, utisak je, nema nameru da je tek tako propusti. Naprotiv!

A. Predojević

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
NEMANJA KRTOLICA ZVANIČNO TRENER FUDBALERA VOJVODINE: Jednoglasna odluka Upravnog odbora
nemanja krtoloca

NEMANJA KRTOLICA ZVANIČNO TRENER FUDBALERA VOJVODINE: Jednoglasna odluka Upravnog odbora

14.09.2024. 20:34 20:36