НАЈМЕКШИ И НАЈУКУСНИЈИ БАКИН КОЛАЧ Један тајни састојак прави разлику у укусу
Због своје приступачне цене и издашности, домаћице су га годинама обожавале.
Када се сетимо брзих посластица, галете или чувени бакин колач, познат и као вафле, одмах нам падну на памет.
Како год да их назовете, то није важно – укус је исти, облик сличан, а припрема је једноставна и брза, уз најосновније састојке. Ипак драж овом рецепту даје један састојак а то је јогурт.
Ако желите да обрадујете своје укућане слатким залогајем који се прави за трен ока, испробајте најбољи рецепт стар више од 50 година. Сигурно нећете погрешити!
Потребно је:
– 4 јаја
– 200 г шећера
– 200 мл јогурта
– 1 ванилин шећер
– 450 г брашна
– 200 мл уља
– 1 прашак за пециво
Припрема:
За почетак раздвојте беланца и жуманца, па од беланаца и шећера умутите чврст шне . Потом смањите брзину мућења на миксеру и додајте једно по једно жуманце. Додајте и ванилин шећер, па постепено југурт, брашно и уље. Лагано све сједините тако да се добије глатка смеса.
Апарт за бакин колач добро загрејте и потом кашиком сипајте смесу у њега. Пеците и уживајте у савршеном заслађењу заједно са члановима ваше породице, комшијама и пријатељима.
Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!