light rain
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗБОГ ОВЕ 23 ИЗЈАВЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ СВЕТ ЈЕ У ШОКУ Никоме нису јасне до краја, промениће вам свест потпуно

09.09.2024. 18:53 08:27
Пише:
1
Извор: Pixabay.com

Ово су 23 мистичне изјаве Николе Тесле

Никола Тесла је био невероватно талентован. Своје изуме је правио лако, као да је то шала. Причао је како су му техничка решења сама падала на памет. Тесла се сматра једним од најбриљантнијих умова свих времена. Захваљујући њему омогућен је развој модерне електротехнике. Његови изуми су били испред свог времена више до једног века. Још постоје легенде о њему.

Ово су 23 мистичне изјаве Николе Тесле:

1. Деловање чак и најмањег створења доводи до промене у целом универзуму.

2. Мој мозак је само пријемни уређај. У свемиру постоји одређена срж одакле црпимо знање, снагу, инспирацију. Нисам проникнуо у тајне ове сржи, али знам да она постоји.

3. Не требају ми модели, цртежи, експерименти. Када ми падну на памет идеје у машти почињем да правим уређај, мењам дизајн, побољшавам га и укључујем. А потпуно сам равнодушан према тестовима уређаја у уму или у радионици - резултат ће бити исти.

4. Знате ли за израз "не можете скочити преко главе"? То је заблуда. Особа може било шта.

5. Велика мистерија нашег постојања тек треба да буде разрешена, чак ни смрт можда није крај.

6. Највиши циљ човековог развоја је потпуна доминација свести над материјалним светом, употреба природних сила за задовољење људских потреба.

7. Живот је и увек ће бити једначина која пркоси решењу, иако садржи неколико познатих фактора.

8. Савремени научници размишљају дубоко, уместо да размишљају јасно. Да бисте јасно размислили, требате имати здрав разум и можете мислити дубоко чак и када сте потпуно луди.

9. Ово је проблем многим проналазачима: недостаје им стрпљење. Недостаје им воља да раде нешто у својим главама полако, јасно и тако да би тачно осетили како то функционише. Желе испробати прву идеју која им падне на памет одмах, и као резултат тога, троше пуно новца и пуно доброг материјала само да би емпиријски утврдили да иду у погрешном смеру. Сви правимо грешке и најбоље је да их направимо пре него што почнемо да радимо било шта.

10. Наш свет је уроњен у огроман океан енергије, летимо у бескрајни свемир несхватљивом брзином. Све се врти около, креће се - све је енергија. Суочени смо са застрашујућим задатком - пронаћи начин како да се та енергија извуче. Затим, извлачећи је из овог неисцрпног извора, човечанство ће се кретати напред огромном брзином.

11. Ширење цивилизације може се упоредити са ватром: испрва је то слаба искра, затим је трептећа светлост, а потом моћан пламен, обдарен брзином и снагом.

12. Колико ме је људи звало сањаром, како се наш звездани свет ругао мојим идејама. Време ће нам судити.

13. Свако би требао сматрати своје тело непроцењивим поклоном и треба да га волимо изнад свега, да га ценимо као уметничко дело. Неописива лепота, мистерија која лежи у дизајну људског постојања толико је суптилна да чак и речи, дах, поглед, чак и мисао могу да јој наштете. Неуредност која ствара болест и смрт није само самоуништавајућа, већ је и невероватно неморална навика.

14. Посечеми прст и крварим: овај прст је део мене. Видим бол свог пријатеља, а боли и мене: мој пријатељ и ја смо једно. Када видим пораженог непријатеља, чак и оног кога бих најмање пожалио у целом универзуму, и даље проживљавам тугу. Зар то не доказује да смо сви део целине?

15. У непрекиданој самоћи ум постаје оштрији. Не треба вамвелика лабораторија за размишљање и проналазак. Идеје се рађају у недостатку утицаја спољних фактора на ум. Тајна креативног стварања је самоћа. Идеје се рађају у усамљености.

16. Не постоји ништа што више може привући пажњу човека и што би заслужило да буде предмет проучавања него природа.

17. Неће бити велико зло ако ученик залута, ако велики умови нису у праву, свет ће платити скупо за своје грешке.

18. Ако бих био суочен са мучним задатком, бацио бих се на њега поново и поново док га не решим. Тако сам вежбао из дана у дан, од јутра до вечери. У почетку је био потребан снажан ментални напор против слабости и жеље, али како су године пролазиле, та кондиција је слабила и коначно су моја воља и жеља постале једно те исто. То је тајна мог успеха.

19. Интуиција је нешто што стоји испред тачног знања. Наш мозак има, без сумње, веома осетљиве нервне ћелије, што нам омогућава да осетимо истину, чак и када нам још увек нису доступни логични закључци.

20. Не правим цртеже, не правим моделе. У својој глави ставим цртеж, сходно њему, ментално саставим уређај, тестирам га и покренем. За 20 година рада, резултати замишљених тестова и оних реализованих увек су давали исте резултате.

21. То је парадоксално, али још увек је истина када кажу да само незналице мисле да све знају. Што више учиш, више схваташ своја ограничења.

22. Наши недостаци и наше врлине су нераздвојне, попут снаге и материје. Ако се раздвоје, особа више не постоји.

23. Ни једна заједница не може постојати и развијате се без строге дисциплине

(Еспресо/стил.курир.рс/Пренела ДЧ)

Извор:
(Еспресо/стил.курир.рс/Пренела ДЧ)
Аутор:
Пошаљите коментар