КАД ЧУЈУ КОЛИКО ЈЕ ОПАСНА, неће је више НИ ПОМИРИСАТИ Срби ОВУ ХРАНУ обожавају, а не знају да је баш она „смрт“ за МУШКОСТ
Мушкарци који обожавају јаку и зачињену храну, сигурно ће добро преиспитати свој начин исхране, будући да најновија истраживања показују да љубитељи љуте хране имају чак три пута веће шансе да имају проблем са еректилном дисфункцијом.
Истраживачи с Универзитета Саут Чајна, су уз прехрамбене навике, проучавали и ефекат који љута храна има код пушача и непушача, и резултати су прилично изненађујући.
Утврђено је да мушкарци који најмање три пута недељно једу зачињену храну имају 2,58 пута већи ризик од еректилне дисфункције. Овај податак се односи на непушаче. А занимљиво је да пушачи који су јели љуту храну нису уопште имали повишен ризик од еректилне дисфункције (ЕД).
Тренутно, није познато како љута храна утиче на ЕД, а једино је потврђено да ова врста хране снижава ниво тестостерона у просеку за 12 одсто.
Процењује се да половина мушкараца старости од 40 до 70 година има неки облик еректилне дисфункције. Фактори ризика су и годиште, пушење, оштећење нерава, дијабетес и болести срца.
У студији у којој је учествовало 400 мушкараца, од испитаника је тражено да попуне детаљне упитнике, испоставило се да су људи који редовно једу љуту храну склонији свађама у вези и сматрају се прилично иритантним особама.
Ово је интересантно истраживање. Постоје многа објашњења за ове налазе. Једно од њих може бити да љута храна може да буде повезана са дијабетесом или повећањем индекса телесне масе, што би могло да утиче и на еректилну дисфункцију, сматра професор Раџ Персад, уролог из Бристола, пише Дејли мејл.
Дневник/Срећна република