Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЛЕТЊИ ХИТ Хладна салата од краставаца и грчког јогурта са зачинским биљем и орашастим плодовима

24.08.2024. 18:11 18:27
Пише:
Фото: ilustracija/pixabay

Летњи дани донели су нам високе температуре, а с њима и потребу за лаганим, освежавајућим јелима која ће нас окрепити, али не и оптеретити.

За све љубитеље здраве исхране, али и оне који траже брза и једноставна решења у кухињи, представљамо вам рецепт који ће вас одушевити – хладна салата од краставаца и грчког јогурта са зачинским биљем и орашастим плодовима.

Ова салата је савршен спој освежавајућих краставаца, кремастог грчког јогурта и ароме свежег биља, са хрскавим орашастим плодовима који јој дају посебну ноту. Припрема је једноставна, а резултат је невероватан – салата која освежава, храни и уједно представља прави гастрономски ужитак.

Састојци

- 2 велика краставца

- 200 г грчког јогурта

- 1 чен белог лука

- 1 кашика лимуновог сока

- 1 кашика маслиновог уља

- 2 кашике свежег мирођије

- 1 кашика свеже нане

- 50 г ораха или бадема

- Со и бибер по укусу

Начин припреме

Краставци, као главни састојак, доносе освежавајући и лагани укус који је идеалан за вреле летње дане. Исеците их на танке траке или кругове и поспите сољу како би пустили вишак воде. Након 15 минута, добро их оцедите.

У великој чинији помешајте грчки јогурт са ситно исецканим белим луком, лимуновим соком, маслиновим уљем и свежим зачинским биљем –мирођијом и наном. Ова комбинација даје салати посебну арому и кремасту текстуру. Зачините сољу и бибером по укусу.

Додајте краставце у припремљени јогурт и нежно промешајте. На крају, посипајте салату ситно сецканим орасима или бадемима, који ће додати хрскавост и још један слој укуса.

Ова салата је савршена као лагано пређело или ужина, а може бити и идеалан прилог уз печено месо или рибу. Сервирајте је добро охлађену, уз парче интегралног хлеба, за потпуни гастрономски доживљај.

Пише:
Пошаљите коментар