light rain
17°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ОИ Вучић: Направили сте победнике од сваког од нас (ФОТО, ВИДЕО)

12.08.2024. 19:34 20:54
Пише:
Извор: Танјуг/Владимир Шпорчић/Раде Прелић

Председник Србије Александар Вучић примио је вечерас учеснике Олимпијских игара и чланове њихових стручних штабова у згради Генералног секретаријата председника на Андрићевом венцу.

На пријему су и освајачи златних медаља, тенисер Новак Ђоковић,  ватерполисти и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, као и освајач сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић и "бронзани" кошаркаши.

Ђоковић је у Председништво дошао у пратњи Виктора Троицког, који му је био тренер на Олимпијским играма у Паризу.

Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас српским спортистима на успеху на Олимпијским играма у Паризу и истакао да је цела земља поносна на њих и да се захваљујући њиховим успесима попела на сам врх.

 Вучић је на почетку обраћања истакао да је обављати дужност председника најчаснија дужност, да има и безброј проблема, али и да има најлепших тренутака, а ово је, каже, један од њих.

"Има и најлепших тренутака које никада нећете заборавити. Ово је један од тих и данас је најлакши посао на свету", рекао је Вучић и честитао победе и медаље и захвалио спортистима на томе што су свој лични успех поделили са свима нама.

 

Како је рекао, читава земља, седам милиона људи, не само да су осетили понос и радост, већ су се, захваљујући овим успесима, попели на сам врх.

"Направили сте прваке победнике од сваког од нас. Убедили сте нас да можемо, учинили нас бољим и од противника и од нас самих. Помогли сте нам да верујемо да можемо све и да за нас не постоје немогуће мисије и нерешиви задаци. Сваки грађанин ове земље данас, захваљујући вама, носи медаљу", рекао је Вучић.

Захвалио је Новаку Ђоковићу, кошаркашима...

"И хоћу да се захвалим кошаркашима који су били бољи од вероватно, иако су се они исмевали или подсмехивали изјави нашег селектора Пешића говорећи колико је био бољи тим из 92. године од овог, није био бољи. И ви сте победили тај тим де факто уз једну невероватну енергију, невероватну игру и честитам вам на томе. И не разумете колико сте учинили за нашу земљу, не само у Европи, већ и у САД где су сви гледали тај пренос тог меча", рекао је Вучић.

Како је додао, углед Србије је данас невероватно већи од онога какав је био до јуче.

"Бескрајно хвала Зорану и Дамиру, Александри који су нас обрадовали медаљама у појединачним конкуренцијама и омогућили да будемо најуспешнија земља у региону, да будемо шампиони овде на подручју на којем живимо. А што се ватерполиста тиче, не знам шта да вам кажем, неку сте чудну одбрану играли у последње три-четири утакмице", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је поносан на то што је држава учинила за спортисте.

"Је л' смо ли могли боље и више, нема никакве сумње. Вероватно и да смо морали. Али смо такође дали све што смо у овом тренутку могли, а у будућности ћемо гледати да то буде више. И од синоћ, од данас, кренуле су припреме за Лос Анђелес. То Новаче важи и за вас. Ми смо сигурни из Лос Анђелеса за још једно злато, ма  колико они говорили да ви не можете. Говорили су да не можете ни у Паризу. Говорили су да не можете ни пре тога да освајате све грен слемове које сте освојили. А сада видимо да можете", подвукао је Вучић. 

Освајачима олимпијских медаља биће приређен свечани дочек испред Старог двора у Београду у 20 часова, а грађанима ће се обратити златни ватерполисти и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец.  

Српски тим је на Олимпијским играма бројао је 115 спортиста, који су освојили пет медаља.

Српски такмичари били су присутни и на свечаној церемонији затварања Олимпијских игара синоћ у Паризу, на којој су заставу носили Аруновићева и Микец.

Маљковић: Париз је био празник српског спорта, били смо бољи од много већих земаља

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је вечерас да је Париз током Олимпијаде био празник српског спорта и да је Србија била боља од много већих држава и многољуднијих сила.

"Ово је велики успех за земљу величине и финансијске моћи као што је Србија. Сврстани смо по генералном билансу у 15 одсто најуспешнијих земаља света, испред великих сила", рекао је Маљковић на свечаном пријему.

Он је истакао да је Србија могла да постигне и већи успех и нагласио да се у будућности мора улагати у едукацију спортског кадра.

"Један тежак посао је пред нама, не можемо све да гледамо кроз вредности једне Шпановићке, Новака Ђоковића и осталих. Сви би морали да урадимо реконструкцију свог спорта да едукујемо тренере", рекао је Маљковић.

Аутор:
Пошаљите коментар