light rain
17°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОША ЕВРОПСКИ ПУТ НАСТАВЉА У ТРЕЋЕМ КОЛУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Ајакс је, ипак, Ајакс

01.08.2024. 22:00 11:24
Пише:
Извор: Ф. Бакић

Војводина ће у трећем колу квалификација за Лигу конференција играти са Марибором.

То је епилог Вошиног двомеча са Ајаксом у другом колу квалификација за Лигу Европе, у коме Новосађани нису успели да се реванширају славном холандском клубу за минимални пораз у првом мечу. Холанђани су победили и у другој утакмици, а Војводини остају комплименти за начин како су се надигравали са вишеструким прваком Холандије и европским шампионом.

Одважним ставом према задацима на терену, храбром игром европских паралела вредном, Војводина се супротставила славном холандском клубу доводећи у раван извесности веровање да је на добром путу да достигне противничку минималну предност са Јохан Кројф арене. Идеалним шансама на почетку првог полувремена и у његовом смирају, Новосађани су изградили епитет моћнијег и вођству знатног ближег такмаца. Наиме, у седмом минуту Бамиделе је шутирао са ивице казненог простора у доњи десни угао гола, до те мере да је голман Пасвер морао да се добрано протегне како би лопту дохватио и тако сачувао своју мрежу. Шансу првог полувремена пропустио је Ивановић, који је у 40. минуту ушао на терен уместо повређеног Вукановића,  у другом минуту надокнаде времена. Зади Сери је, у свом стилу, слаломом прошао левом страном пребацио на десну до слободног Ивановиће који је неометан шутирао поред супротне стативе у гол аут.

Између два означена момента, који су Војводину подигли до нивоа препознатљиве намере какву су пред утакмицу и најавили, Ајакс је у два наврата запретио ка Царевићевом голу. Најпре је гужву испред Царевића рашћистио Црномарковић избацивши лопту у корнер, а у 33. минуту Сичење је избацио лопту са гол линије, после акције Форбса поред Бутеана по левој страни.


Вошу бодрили и Вучевић и Ђурић

Поред 4.000гледалаца Војводину су у реванш мечу другог кола квалификације за Лигу Европе бодриле са трибина и многе познате личности из света спорта и политике.

Тако су уз Вошу били и премијер Србије Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада Милан Ђуриић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, те чланови Управног одбора "страре даме" на челу са председником Драгољубом Збиљићем.


Што се утиска са трибина тиче, нема тога критичара који би могао да нивелише однос вредност на Вошину штету. Напротив, бодрени са препуних трибина ТСЦ арененајавили су наставак сагласан жељи да се стигне до трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Међутим, због своје непредвидивости фудбал и јесте најлепша споредна ствар на свету. На жалост српског репрезента почетак другог дела обележило је Асјаксово вођство. Царевић је најпре одбранио неугодан шут Акпома, да би право ниоткуда Ајаксов штопер Јосип Шутало притрчао и затресао мрежу. Уследила је измена у Вошином тиму, Бутеан је место у саставу препустио дебитанту Лазару Николићу, који је први контакт са лоптом оплеменио првенцем у новој средини за изједначење и урнебес на трибинама ТСЦ арене.

Упркос енергији коју је изједначење произвело, гости су у финишу постигли још два гола: други са ивице казненог простора био Хато у 85. минуту и Траоре у интрвалу надокнаде времена за коначан резултат 3:1 за Ајакс и за пролаз у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Војводина – Ајакс  1:3 (0:0)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, гледалаца 4.000, судија Арда Кардешлер (Турска), стрелци: Л.Николић у 59. минуту за Војводину, Шутало у 53. Хато у 85. и Траоре у 90+1. минуту за Ајакс, жути картони: Вукановић (Војводина), Тејлор (Ајакс).

ВОЈВОДИНА: Царевић 66, Бутеан 6 (Л. Николић 7), Сичења 7, Црномарковић 6,5, Барос 6, Петровић 6, Полетановић 6 (Савићевић), Бамиделе 6 (Величковић), У. Николић 6 (Радуловић), Зади Сери 6, Вукановић 6 (Ивановић).

АЈАКС: Пасвер 6, Ренч 6, Шутало 7, Бас 6,5, Хато 7, Фиц-Џим 6 (Линсон), Хендерсон 6,5, Тејлор 6 6 (Ван дер Бомен), Расмусен (Берхаус), Форбс 6,5 (Годс), Акпом  6 (Траоре 7).

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) РЕВАНШ УТАКМИЦА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Ајакс победио Војводину и прошао у 3. коло (ФОТО И ВИДЕО)

(УЖИВО) РЕВАНШ УТАКМИЦА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Ајакс победио Војводину и прошао у 3. коло (ФОТО И ВИДЕО)

01.08.2024. 19:23 21:58
ВОША ИГРА РЕВАНШ СА АЈАКСОМ: За клуб, за Нови Сад, за Србију

ВОША ИГРА РЕВАНШ СА АЈАКСОМ: За клуб, за Нови Сад, за Србију

31.07.2024. 16:34 09:08