Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOŠA EVROPSKI PUT NASTAVLJA U TREĆEM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJA: Ajaks je, ipak, Ajaks

01.08.2024. 22:00 11:24
Piše:
Izvor: F. Bakić

Vojvodina će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati sa Mariborom.

To je epilog Vošinog dvomeča sa Ajaksom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u kome Novosađani nisu uspeli da se revanširaju slavnom holandskom klubu za minimalni poraz u prvom meču. Holanđani su pobedili i u drugoj utakmici, a Vojvodini ostaju komplimenti za način kako su se nadigravali sa višestrukim prvakom Holandije i evropskim šampionom.

Odvažnim stavom prema zadacima na terenu, hrabrom igrom evropskih paralela vrednom, Vojvodina se suprotstavila slavnom holandskom klubu dovodeći u ravan izvesnosti verovanje da je na dobrom putu da dostigne protivničku minimalnu prednost sa Johan Krojf arene. Idealnim šansama na početku prvog poluvremena i u njegovom smiraju, Novosađani su izgradili epitet moćnijeg i vođstvu znatnog bližeg takmaca. Naime, u sedmom minutu Bamidele je šutirao sa ivice kaznenog prostora u donji desni ugao gola, do te mere da je golman Pasver morao da se dobrano protegne kako bi loptu dohvatio i tako sačuvao svoju mrežu. Šansu prvog poluvremena propustio je Ivanović, koji je u 40. minutu ušao na teren umesto povređenog Vukanovića,  u drugom minutu nadoknade vremena. Zadi Seri je, u svom stilu, slalomom prošao levom stranom prebacio na desnu do slobodnog Ivanoviće koji je neometan šutirao pored suprotne stative u gol aut.

Između dva označena momenta, koji su Vojvodinu podigli do nivoa prepoznatljive namere kakvu su pred utakmicu i najavili, Ajaks je u dva navrata zapretio ka Carevićevom golu. Najpre je gužvu ispred Carevića rašćistio Crnomarković izbacivši loptu u korner, a u 33. minutu Sičenje je izbacio loptu sa gol linije, posle akcije Forbsa pored Buteana po levoj strani.


Vošu bodrili i Vučević i Đurić

Pored 4.000gledalaca Vojvodinu su u revanš meču drugog kola kvalifikacije za Ligu Evrope bodrile sa tribina i mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta i politike.

Tako su uz Vošu bili i premijer Srbije Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada Milan Đuriić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, te članovi Upravnog odbora "strare dame" na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem.


Što se utiska sa tribina tiče, nema toga kritičara koji bi mogao da niveliše odnos vrednost na Vošinu štetu. Naprotiv, bodreni sa prepunih tribina TSC arenenajavili su nastavak saglasan želji da se stigne do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Međutim, zbog svoje nepredvidivosti fudbal i jeste najlepša sporedna stvar na svetu. Na žalost srpskog reprezenta početak drugog dela obeležilo je Asjaksovo vođstvo. Carević je najpre odbranio neugodan šut Akpoma, da bi pravo niotkuda Ajaksov štoper Josip Šutalo pritrčao i zatresao mrežu. Usledila je izmena u Vošinom timu, Butean je mesto u sastavu prepustio debitantu Lazaru Nikoliću, koji je prvi kontakt sa loptom oplemenio prvencem u novoj sredini za izjednačenje i urnebes na tribinama TSC arene.

Uprkos energiji koju je izjednačenje proizvelo, gosti su u finišu postigli još dva gola: drugi sa ivice kaznenog prostora bio Hato u 85. minutu i Traore u intrvalu nadoknade vremena za konačan rezultat 3:1 za Ajaks i za prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Vojvodina – Ajaks  1:3 (0:0)

BAČKA TOPOLA: TSC arena, gledalaca 4.000, sudija Arda Kardešler (Turska), strelci: L.Nikolić u 59. minutu za Vojvodinu, Šutalo u 53. Hato u 85. i Traore u 90 1. minutu za Ajaks, žuti kartoni: Vukanović (Vojvodina), Tejlor (Ajaks).

VOJVODINA: Carević 66, Butean 6 (L. Nikolić 7), Sičenja 7, Crnomarković 6,5, Baros 6, Petrović 6, Poletanović 6 (Savićević), Bamidele 6 (Veličković), U. Nikolić 6 (Radulović), Zadi Seri 6, Vukanović 6 (Ivanović).

AJAKS: Pasver 6, Renč 6, Šutalo 7, Bas 6,5, Hato 7, Fic-Džim 6 (Linson), Henderson 6,5, Tejlor 6 6 (Van der Bomen), Rasmusen (Berhaus), Forbs 6,5 (Gods), Akpom  6 (Traore 7).

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) REVANŠ UTAKMICA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE: Ajaks pobedio Vojvodinu i prošao u 3. kolo (FOTO I VIDEO)

(UŽIVO) REVANŠ UTAKMICA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE: Ajaks pobedio Vojvodinu i prošao u 3. kolo (FOTO I VIDEO)

01.08.2024. 19:23 21:58
VOŠA IGRA REVANŠ SA AJAKSOM: Za klub, za Novi Sad, za Srbiju

VOŠA IGRA REVANŠ SA AJAKSOM: Za klub, za Novi Sad, za Srbiju

31.07.2024. 16:34 09:08