Spremite LAGANI i PREUKUSANI GRAŠAK: Jedan sastojak mu daje poseban ukus, a niko ga ne dodaje
Grašak se nekada kuvao sa zaprškom, ali sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.
U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.
Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.
Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.
Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje.
Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.
Krstarica.rs/ Dnevnik