ЛЕТЊИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ НА БРЗАКА Tурскa питa БЕЗ КОРА и само неколико састојака за САВРШЕН оброк (ВИДЕО)
За брзинску питу не требају вам коре, само кромпир, паприка и још пар састојака.
Пите су супер оброк који може да се једе у разним приликама. Одличан је као доручак, вечера, ужина или пређело.
Најпознатија пите су бурек и гибаница, а права домаћинска је гужвара. Када вам требају брза решења одлучите се да направите питу. У наставку ћете пронаћи рецепт за питу са поврћем, без кора која се прави брзо и лако. Сједине се сви састојци и запеку у рерни. Ова турска пита са поврћем већ годинама одушевљава људе широм света, а на Youtubu има преко 11 милиона прегледа.
Састојци:
2 кромпира
2 парадајза
3 зелене паприке
2 млада лука
4 јајета
1 кашичица соли
100 г фета сира
1 чаша уља
1,5 чаша млека
3,5 шоље брашна
2 кесице прашка за пециво
рендани сир
Припрема:
Кромпир, парадајз, зелену паприку и зелени лук исеците на ситне коцкице. Парадајзу скините кожицу. Затим умутите јаја, па додајте поврће, со, сецкану фету, уље и млеко. Добро промешајте. На крају додајте брашно и прашак за пециво. Калуп пречника 32 цм премажите путером. Сипајте смесу, поспите рендани сир преко и пеците на 200°Ц неких 30-35 минута.
Крстарица