Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛЕТЊИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ НА БРЗАКА Tурскa питa БЕЗ КОРА и само неколико састојака за САВРШЕН оброк (ВИДЕО)

21.07.2024. 08:11 08:15
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

За брзинску питу не требају вам коре, само кромпир, паприка и још пар састојака.

Пите су супер оброк који може да се једе у разним приликама. Одличан је као доручак, вечера, ужина или пређело.

Најпознатија пите су бурек и гибаница, а права домаћинска је гужвара. Када вам требају брза решења одлучите се да направите питу. У наставку ћете пронаћи рецепт за питу са поврћем, без кора која се прави брзо и лако. Сједине се сви састојци и запеку у рерни. Ова турска пита са поврћем већ годинама одушевљава људе широм света, а на Youtubu има преко 11 милиона прегледа.

Састојци:

2 кромпира

2 парадајза

3 зелене паприке

2 млада лука

4 јајета

1 кашичица соли

100 г фета сира

1 чаша уља

1,5 чаша млека

3,5 шоље брашна

2 кесице прашка за пециво

рендани сир

Припрема:

Кромпир, парадајз, зелену паприку и зелени лук исеците на ситне коцкице. Парадајзу скините кожицу. Затим умутите јаја, па додајте поврће, со, сецкану фету, уље и млеко. Добро промешајте. На крају додајте брашно и прашак за пециво. Калуп пречника 32 цм премажите путером. Сипајте смесу, поспите рендани сир преко и пеците на 200°Ц неких 30-35 минута.

Крстарица

Пише:
Пошаљите коментар