broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ ЛАЗАР ЦАРЕВИЋ ОПТИМИСТА ПРЕД СТАРТ НОВЕ СЕЗОНЕ: Царски учинак међу стативама

17.07.2024. 13:47 14:15
Пише:
Извор: ФК Војводина

Три дана преостало је до почетка нове првенствене трке у елитном српском фудбалском такмичењу.

Метеоролози су најавили пад температуре, с тим да ће се жива у термометру задржати изнад 30. подељка.

Фудбалери Војводине, сви до једнога, тврде да такву жегу не памте у каријери.

Поподневни тренинзи тешки су и за гледање, а не за испуњавање радних задатака на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“.

– Не можемо да бирамо временске услове, нити да на њих утичемо. Професионалци смо, фудбал је наше животно опредељење, тако да спремно одговарамо на обавезе и по јесењим кишама и по врелини јулског сунцу – узвратио је Вошин голман Лазар Царевић на питање како успева да сачува свежину до краја напорних тренинга. – Упркос врелини, задовољан сам начином на који смо припреме реализовали, доводећи форму на ниво потребан за одговоре на искушења која следе. Ако би некада и дошло до засићења или да се појаве знаци умора, расположење читаве екипе је такво да нас подигне и понесе до циља.

Голмани Војводине Царевић, Росић и Гочманац тренирају са Срђаном Жакулом, некадашњим чуварем Вошине мреже. Један другоме су конкуренти за састав, приватно пример добре сарадње и успешног тимског рада.

– Роске и ја пола године радимо заједно – подсетио је Царевић. – Он је одличан голман, квалитет га је и кандидовао за селекторов позив у репрезентацију. О томе нема потребе да се говори, али ја бих томе додао да је он добар човек и друг. Ми јесмо конкуренција један другом, а из здраве конкуренције рађа се квалитет више. Његовим доласком у Војводину и ја сам напредовао. Уз нас двојицу и млади Гочманац стасава у поузданог наследника међу стативама.


Ајакс подсећа где је поникао Тадић

Улазнице за утакмицу Ајакс – Војводина на Кројф арени у Амстердаму 25. јула су у продаји и могу да се купе по цени од 15 евра. Иначе, холандски медији у најавама меча подсећају да је у Вошиној омладинској школи стасао Душан Тадић и да је Војводина клуб у коме је одиграо 97 утакмица и постигао 27 голова, пре него што је 2010. године потписао за Гронинген, да би осам година касније обукао дрес Ајакса у коме је стекао славу вансеријског фудбалера.


Тренер Бандовић није пропустио ни један састанак са новинарима, а да није нагласио одличну атмосферу у свлачионици, као основни предуслов успеха у сваком тимском раду.

– У таквој атмосфери уочљив је и позитиван помак у игри о чему сведочи наш резултатски учинак, али и утисак о функционисању линија у тиму у низу од четири утакмице које смо у међувремену одиграли – цени поуздани чувар мреже. – Нарочито је то било видљиво у генералци против турског суперлигаша Башакшехира. Јесте утакмица завршена без победника (1:1), али смо сагласни да смо надиграли Турке, извели смо неколико успешних акција, које су у завршници претворене у повољне прилике. Само је мало спортске среће недостајало да и четврту утакмицу завршимо у победничком расположењу. Имамо разлога да верујемо да ће и првенствени старт у недељу бити на линији стеченог утиска о вредностима тима, спремног за напад на врх табеле.

Недељни старт одредио је суперлигашки жреб. Војводина ће гостовати код новајлије Текстилца у Бачкој Паланци. У среду, 24. јула путује у Амстердам где ће сутрадан одиграти са Ајаксом прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ЂОРЂЕ ЦРНОМАРКОВИЋ, КОМАНДАНТ ОДБРАНЕ НОВОСАДСКОГ СУПЕРЛИГАША, ЗА „ДНЕВНИК”: Увек на гол више, то је Вошин стил 

ЂОРЂЕ ЦРНОМАРКОВИЋ, КОМАНДАНТ ОДБРАНЕ НОВОСАДСКОГ СУПЕРЛИГАША, ЗА „ДНЕВНИК”: Увек на гол више, то је Вошин стил 

16.07.2024. 15:13 15:16