light rain
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВАК ЂОКОВИЋ ПРОТИВ КАРЛОСА АЛКАРАЗА У ФИНАЛУ ВИМБЛДОНА: За осму титулу и рекорд Федерера

13.07.2024. 17:25 17:30
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

До пре само две недеље било је упитно да ли ће уопште наступити на Вимблдону.

Предаја у четвртфиналу Ролан Гароса, па онда и операција менискуса, у први мах, угрозили су и учешће Новака Ђоковића на Олимпијским играма. У међувремену, прогнозе су биле све позитивније, турнир у Паризу постао је известан, да би ођедном ођекнуло то и да ће се власник 24 гренд слем титуле појавити у Лондону и покушати да, само неколико дана након што је оставио штаке, процени да ли је у оптималном стању да наступи на теренима Ол Ингланд клаба. То се и десило и, мало по мало, догурао је до великог финала, што је само по себи изванредан успех.

Мало је њих који сада говоре о колену и повреди, а много више је оних којима је игра Новака, баш онаква каква је била откако је успоставио светску доминацију, неумољива према ривалима. Следећи је Карлос Алкараз, велики ривал и неко ко га је баш прошле године зауставио да на Централном терену подебља лични рекорд и изједначи Федереров, од осам титула на Вимблдону. Жељан је Новак реванша, а и гладан после два излета без трофеја на највећим турнирима ове сезоне. Због свега тога, у недељу од 15 часова на лондонској трави, водиће се велика битка – Ђоковићу ће мотив бити 25. гренд слем, који би био најбоља увертира пред Олимпијске игре. Алкараз ће покушати да стигне до четвртог највећег трофеја у каријери.

За Новака је предстојеће финале 10. на Вимблдону и једини је човек који је на три гренд слема играо бар 10 финала (Аустралијан опен, Вимблдон, Ју-Ес опен).


Алкараз: Знам шта да урадим

Ривал Ђоковића у финалу, Шпанац Карлос Алкараз, имао је само речи хвале за Србина.

– Сви знају Ђоковића. Играо је много гренд слем финала, освојио их је највише. Да, знам какав ће осећај донети дуел са  Ђоковићем. Играли смо неколико пута на гренд слемовима и у финалу мастерса. Знам шта ћу морати да урадим. Наравно да и он зна шта треба да ради да би победио. Биће интересантно – рекао је бранилац трофеја.


– Невероватно је то на неки начин. Понављам да је ово био мој омиљен турнир, док сам био дете. Нисам био сигуран да ли ћу уопште учествовати, али сам се додатно потрудио да се опоравим, само зато што је то Вимблдон. Срећан сам што сам стигао до финала. У првих неколико мечева нисам о томе размишљао, већ како да се крећем и да се не повредим, да будем искрен. Све што смо урадили током тог процеса, дало нам је повољне сигнале. Разумем зашто су људи мислили да је све то било прерано или несмотрено. Поново то помињем, али не заборавимо Тејлора Фрица. Био је у истој ситуацији и вратио се с још мање времена за опоравак. Нисам знао да ли ћу стићи до финала, али сам рекао да нећу играти ако нисам спреман – описао је Ђоковић пут кроз повреду.

На једну победу је од изједначења Федереровог рекорда на Вимблдону.

– Знам да Роџер има осам, а ја седам титула. Наравно да ми он служи као мотивација, али ту је и велики притисак. С 37 година од себе очекујем да победим готово све мечеве, баш као и публика. Покушавам да будем на нивоу Јаника, Карлоса, Саше или било којег од њих. Ове сезоне иза мене су најслабији резултати које сам имао у последњих много година.  Историјски гледано, постоје сезоне у којима нисам добро играо, па бих освојио Вимблдон и све би се променило. Овај турнир из мене извлачи оно најбоље – закључио је Новак.

В. М. Петровић

Аутор:
Пошаљите коментар
НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ КОЛИКО КОШТА КАРТА ЗА ФИНАЛЕ Оборени сви рекорди; Ево колико треба да издвојите да бисте гледали меч ЂОКОВИЋА И АЛКАРАЗА НА ВИМБЛДОНУ

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ КОЛИКО КОШТА КАРТА ЗА ФИНАЛЕ Оборени сви рекорди; Ево колико треба да издвојите да бисте гледали меч ЂОКОВИЋА И АЛКАРАЗА НА ВИМБЛДОНУ

13.07.2024. 13:32 14:02
Ноле заказао НЕДЕЉНУ „РЕПРИЗУ“ против Алкараза и ПОРУЧИО: Мораћу да одиграм НАЈБОЉЕ ШТО ЗНАМ да бих победио

Ноле заказао НЕДЕЉНУ „РЕПРИЗУ“ против Алкараза и ПОРУЧИО: Мораћу да одиграм НАЈБОЉЕ ШТО ЗНАМ да бих победио

12.07.2024. 22:11 22:16
НОВАК СЕ ПЛАСИРАО У ФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: Фантастични Ђоковић ПОЧИСТИО Мусетија, иде на Алкараза

НОВАК СЕ ПЛАСИРАО У ФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: Фантастични Ђоковић ПОЧИСТИО Мусетија, иде на Алкараза

12.07.2024. 17:58 21:35