clear sky
12°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАСТАВЉЕНЕ КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ У ВОЈВОЂАНСКИМ ОПШТИНАМА Милан Глушац опет на челу Врбаса

12.07.2024. 09:30 09:37
Пише:
Фото: Општина Врбас

Председник општине Врбас у наредне четири године биће Милан Глушац, одлучили су одборници локалног парламента на јуче одржаној конститутивној седници СО Врбас.

Њему ће то бити трећи мандат на челу општине Врбас јер је исту дужност  у два наврата, од  2016. до 2017. године и потом од 2017. до 2020. године.

Милан Глушац је истакао да се у Врбасу никад није радило и градило као у prеthodnih десетак година.

- Реализовали смо инвестиције вредне преко 6,2 милијарди динара. Реконструисали смо велики број школа и вртића, Општу болницу, Домове здравља. Домове културе, путеве и улице, спортске објекте, дечија игралишта... Изградили смо пре-

чистач отпадних вода, као и део канализационе мреже. Изградили смо нов водовод до Куцуре и Савиног Села, пребацили систем даљинског грејања са мазута на гас. И то је само део онога што смо урадили  - истакао је Глушац.

Он је навео да се  и у наредном периоду очекује реализација великог броја инвестиција, од којих су неке већ у току.

- Бољи живот грађана Врбаса је наш главни задатак. Они су  на локалним изборима у јуну јасно рекли да подржавају политику напретка, политику развоја, а за развој општине Врбас посебно је значајно што ће крајем године бити отворена брза пруга Суботица - Нови Сад, као и градња брзе саобраћајанице „Осмех Војводине” и реконструкција пруге Врбас -  Сомбор - закључио је Глушац.


Вишњички на челу Ковачице, Хрубик председник СО

Са 20 гласова за и осам против за новог председника СО Ковачица изабран је Јарослав Хрубик из Ковачице, а нови председник општине је Петар Вишњички из Црепаје. За заменика председника општине Ковачица изабран је Мирослав Томаш из Ковачице.

Вишњички је рекао да ће фокус у наредном периоду бити наставак и јачање подршке општине породицама са децом, потом развој путне и комуналне инфраструктуре, неговање традиције и културе као и јачање туристичких потенцијала општине Ковачица.


Одборници СО Врбас су пре избора председника општине, за председницу локалног парламента изабрали Тијану Алексић, док ће њена заменица бити Маријана Мараш.

На јучерашњој седници је заменика председника општине изабран  Јован Ковачевић, а именовани су и чланови Општинског већа: Срђан Станић, Ивор Лукин, Јасна Бјелица, Јована Вујтовић, Мила Сузић, Наташа Миловић и Миклош Дубињи.


Нови мандати Биљани Јанковић у Беочину...

Беочин ће поново водити професорка географије Биљана Јанковић. За њеног заменика изабран је инжењер електротехнике Стефан Томовић. Одборници су изабрали дипломираног инжењера менаџмента Михајла Божића за председника СО, а на место његовог заменика изабран је Немања Вилић. Скупштина је на заседању усвојила и Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Општине Беочин за 2023. годину.

... и Урошу Радановићу у Жабљу

За председника општине Жабаљ јуче је изабран Урош Радановић за председника Скупштине, по трећи пут, Радована Чолића. Радановић је обраћајући се одборницима подсетио шта је све реализовано у prеthodnе четири године.

- Улагали смо у школе, вртиће и здравствене установе, градили смо нове путеве, успостављали нове значајне сарадње. Све то наставићемо и у наредном периоду, а деца и млади ће бити један од наших приоритета, односно да њима обезбедимо све услове за перспективну будућност - поручио је Радановић.


На конститутивној седници СО Опово за новог председника Општине изабрана је Анка Симин Дамјанов из Сефкерина која је постала прва жена на челу ове општине. Prеthodno су одборници за председника Скупштине општине Опово изабрали Милоша Маркова, његов заменик ће бити Ненад Јосић, док је за секретара Скупштине постављен Горан Фогл. Новоизабрана председница је дипломирани економиста и у prеthodnom мандату је обављала функцију заменика председника општине. У свом експозеу Симин Дамјанов је представила свој програм посебно истакавши развој инфраструктуре, подршку локалном бизнису, заштиту животне средине, транспарентност и партиципацију рада локалне самоуправе и ангажман у заједници.

 -Моји сарадници и ја ћемо се трудити да се максимално посветимо нашим грађанима у овом мандату који нам је поверен. Настављамо даље са радом, наставићемо са реализацијом започетих пројеката, такође, у разговору са грађанима поставићемо приоритете за функционисање наше локалне заједнице, како би наши грађани имали још боље услове за живот- рекла је Анка Симин Дамјанов.

За заменика председника Општине изабран је Драган Угринов, а у новом Општинском већу ће бити Жика Несторовић, Милован Кнежевић, Весна Станојев и Бранко Иванов.

За председника Општине Пландиште изабран је Јован Репац, док је за заменика председника изабран Љубомир Ракић. За председника Скупштине изабран је Душан Ћурчић (СНС), а за заменика председника Скупштине именован Владан Младеновић (СНС).


Бела Црква: Председник општине Татјана Кокар

На челу Беле Цркве у наредне четири године биће Татјана Кокар, њен заменик биће Ненад Живановић, за председника СО изабран је Марјан Алексић, док је Сандра Ристић изабрана за заменицу председника СО Татјана Кокар је рекла да су велики циљеви пред њеним тимом јер још много тога треба урадити и да ће акценат бити на започетим и новим пројектима. Како је нагласила Општина мора бити сервис грађана и да свакодневно решава проблеме и побољша стандард живота.


- Реализација пројеката развоја школства, здравства, саобраћаја и инфраструктуре, стамбених и комуналних делатности су само неки од зацртаних циљева којима стремимо - рекао је Репац. -  Између осталог уређење саобраћајница и тротоара, санацију објеката за спорт и физичку културу, изградњу дечјих игралишта, наставак реализације друге и треће фазе пројекта изградње пута Банатски Соколац-Милетићево-Стари Лец, изградња и аутоматизација система пијеће воде и изградња објекта за пречишћавање пијеће воде, су највећи  пројекти у Општини Пландиште, за чију реализацију ћемо се борити. Привлачење инвеститора подразумева да имамо спремне радне зоне које можемо да понудимо за изградњу фабрика и постројења, стога је у плану и изградња и комунално опремање радне зоне „Север” у насељу Пландиште, затим и опремање радних зона у Старом Лецу, Великој Греди и Барицама. Припремамо и пројектно-техничку документацију за санацију пута Пландиште-Велики Гај-Купиник, санацију локалних саобраћајница и најфреквентнијих улица основне школе у Маргити и изградњу фискултурне сале у склопу школе. Када говоримо о потенцијалу који можемо и морамо да искористимо свакако да је највећи изградња аутопута Београд-Темишвар, који према усвојеним плановима треба великим делом да прође и кроз нашу општину, што у будућности представља велики инвестициони корак и потенцијални економски раст.

С. Ковач, Н. Перковић, М. Рашић

Аутор:
Пошаљите коментар