Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NASTAVLJENE KONSTITUTIVNE SEDNICE U VOJVOĐANSKIM OPŠTINAMA Milan Glušac opet na čelu Vrbasa

12.07.2024. 09:30 09:37
Piše:
Foto: Opština Vrbas

Predsednik opštine Vrbas u naredne četiri godine biće Milan Glušac, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta na juče održanoj konstitutivnoj sednici SO Vrbas.

Njemu će to biti treći mandat na čelu opštine Vrbas jer je istu dužnost  u dva navrata, od  2016. do 2017. godine i potom od 2017. do 2020. godine.

Milan Glušac je istakao da se u Vrbasu nikad nije radilo i gradilo kao u prethodnih desetak godina.

- Realizovali smo investicije vredne preko 6,2 milijardi dinara. Rekonstruisali smo veliki broj škola i vrtića, Opštu bolnicu, Domove zdravlja. Domove kulture, puteve i ulice, sportske objekte, dečija igrališta... Izgradili smo pre-

čistač otpadnih voda, kao i deo kanalizacione mreže. Izgradili smo nov vodovod do Kucure i Savinog Sela, prebacili sistem daljinskog grejanja sa mazuta na gas. I to je samo deo onoga što smo uradili  - istakao je Glušac.

On je naveo da se  i u narednom periodu očekuje realizacija velikog broja investicija, od kojih su neke već u toku.

- Bolji život građana Vrbasa je naš glavni zadatak. Oni su  na lokalnim izborima u junu jasno rekli da podržavaju politiku napretka, politiku razvoja, a za razvoj opštine Vrbas posebno je značajno što će krajem godine biti otvorena brza pruga Subotica - Novi Sad, kao i gradnja brze saobraćajanice „Osmeh Vojvodine” i rekonstrukcija pruge Vrbas -  Sombor - zaključio je Glušac.


Višnjički na čelu Kovačice, Hrubik predsednik SO

Sa 20 glasova za i osam protiv za novog predsednika SO Kovačica izabran je Jaroslav Hrubik iz Kovačice, a novi predsednik opštine je Petar Višnjički iz Crepaje. Za zamenika predsednika opštine Kovačica izabran je Miroslav Tomaš iz Kovačice.

Višnjički je rekao da će fokus u narednom periodu biti nastavak i jačanje podrške opštine porodicama sa decom, potom razvoj putne i komunalne infrastrukture, negovanje tradicije i kulture kao i jačanje turističkih potencijala opštine Kovačica.


Odbornici SO Vrbas su pre izbora predsednika opštine, za predsednicu lokalnog parlamenta izabrali Tijanu Aleksić, dok će njena zamenica biti Marijana Maraš.

Na jučerašnjoj sednici je zamenika predsednika opštine izabran  Jovan Kovačević, a imenovani su i članovi Opštinskog veća: Srđan Stanić, Ivor Lukin, Jasna Bjelica, Jovana Vujtović, Mila Suzić, Nataša Milović i Mikloš Dubinji.


Novi mandati Biljani Janković u Beočinu...

Beočin će ponovo voditi profesorka geografije Biljana Janković. Za njenog zamenika izabran je inženjer elektrotehnike Stefan Tomović. Odbornici su izabrali diplomiranog inženjera menadžmenta Mihajla Božića za predsednika SO, a na mesto njegovog zamenika izabran je Nemanja Vilić. Skupština je na zasedanju usvojila i Predlog odluke o završnom računu budžeta Opštine Beočin za 2023. godinu.

... i Urošu Radanoviću u Žablju

Za predsednika opštine Žabalj juče je izabran Uroš Radanović za predsednika Skupštine, po treći put, Radovana Čolića. Radanović je obraćajući se odbornicima podsetio šta je sve realizovano u prethodne četiri godine.

- Ulagali smo u škole, vrtiće i zdravstvene ustanove, gradili smo nove puteve, uspostavljali nove značajne saradnje. Sve to nastavićemo i u narednom periodu, a deca i mladi će biti jedan od naših prioriteta, odnosno da njima obezbedimo sve uslove za perspektivnu budućnost - poručio je Radanović.


Na konstitutivnoj sednici SO Opovo za novog predsednika Opštine izabrana je Anka Simin Damjanov iz Sefkerina koja je postala prva žena na čelu ove opštine. Prethodno su odbornici za predsednika Skupštine opštine Opovo izabrali Miloša Markova, njegov zamenik će biti Nenad Josić, dok je za sekretara Skupštine postavljen Goran Fogl. Novoizabrana predsednica je diplomirani ekonomista i u prethodnom mandatu je obavljala funkciju zamenika predsednika opštine. U svom ekspozeu Simin Damjanov je predstavila svoj program posebno istakavši razvoj infrastrukture, podršku lokalnom biznisu, zaštitu životne sredine, transparentnost i participaciju rada lokalne samouprave i angažman u zajednici.

 -Moji saradnici i ja ćemo se truditi da se maksimalno posvetimo našim građanima u ovom mandatu koji nam je poveren. Nastavljamo dalje sa radom, nastavićemo sa realizacijom započetih projekata, takođe, u razgovoru sa građanima postavićemo prioritete za funkcionisanje naše lokalne zajednice, kako bi naši građani imali još bolje uslove za život- rekla je Anka Simin Damjanov.

Za zamenika predsednika Opštine izabran je Dragan Ugrinov, a u novom Opštinskom veću će biti Žika Nestorović, Milovan Knežević, Vesna Stanojev i Branko Ivanov.

Za predsednika Opštine Plandište izabran je Jovan Repac, dok je za zamenika predsednika izabran Ljubomir Rakić. Za predsednika Skupštine izabran je Dušan Ćurčić (SNS), a za zamenika predsednika Skupštine imenovan Vladan Mladenović (SNS).


Bela Crkva: Predsednik opštine Tatjana Kokar

Na čelu Bele Crkve u naredne četiri godine biće Tatjana Kokar, njen zamenik biće Nenad Živanović, za predsednika SO izabran je Marjan Aleksić, dok je Sandra Ristić izabrana za zamenicu predsednika SO Tatjana Kokar je rekla da su veliki ciljevi pred njenim timom jer još mnogo toga treba uraditi i da će akcenat biti na započetim i novim projektima. Kako je naglasila Opština mora biti servis građana i da svakodnevno rešava probleme i poboljša standard života.


- Realizacija projekata razvoja školstva, zdravstva, saobraćaja i infrastrukture, stambenih i komunalnih delatnosti su samo neki od zacrtanih ciljeva kojima stremimo - rekao je Repac. -  Između ostalog uređenje saobraćajnica i trotoara, sanaciju objekata za sport i fizičku kulturu, izgradnju dečjih igrališta, nastavak realizacije druge i treće faze projekta izgradnje puta Banatski Sokolac-Miletićevo-Stari Lec, izgradnja i automatizacija sistema pijeće vode i izgradnja objekta za prečišćavanje pijeće vode, su najveći  projekti u Opštini Plandište, za čiju realizaciju ćemo se boriti. Privlačenje investitora podrazumeva da imamo spremne radne zone koje možemo da ponudimo za izgradnju fabrika i postrojenja, stoga je u planu i izgradnja i komunalno opremanje radne zone „Sever” u naselju Plandište, zatim i opremanje radnih zona u Starom Lecu, Velikoj Gredi i Baricama. Pripremamo i projektno-tehničku dokumentaciju za sanaciju puta Plandište-Veliki Gaj-Kupinik, sanaciju lokalnih saobraćajnica i najfrekventnijih ulica osnovne škole u Margiti i izgradnju fiskulturne sale u sklopu škole. Kada govorimo o potencijalu koji možemo i moramo da iskoristimo svakako da je najveći izgradnja autoputa Beograd-Temišvar, koji prema usvojenim planovima treba velikim delom da prođe i kroz našu opštinu, što u budućnosti predstavlja veliki investicioni korak i potencijalni ekonomski rast.

S. Kovač, N. Perković, M. Rašić

Autor:
Pošaljite komentar