clear sky
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: УЧИНИЛИ СМО СЕБИ МЕДВЕЂУ УСЛУГУ Сви ће бити спремни пре нас за литијум, зато је требало нас да спрече пре 2 године

08.07.2024. 18:41 19:29
Пише:
Извор: printscreen TV Pink

Председник Републике Србије Александар Вучић био је  гост Националног дневника ТВ Пинк.

Председник Вучић говорио је о монструозним претњама упућеним његовом сину Данилу Вучићу, али и о другим важним темама.

Председник се на самом почетку сложио са водитељком да се снимак монструозних претњи његовом сину Данилу погледа у прилогу.

 За увреде, не знам ни шта бих му рекао и одговорио. Ти људи мисле кад дође до промене власти, да ће неко да бежи да се склања, а онда ће они некога да туку и не знам шта да раде. Ово нема никакве везе са мојим послом. Управо и обрнуто пропорционално је ономе што би требало да раде. Много више ће да криминализују моју породицу, да нападају све њене чланове, старијег сина и брата посебно. Постало је нормално - осврнуо се Вучић.

- Обавезан сам на пристојно, одговорно и озбиљно понашање, на то да морам да трпим свакојаке гадости, јер и то је део мог посла. Није део мог посла да моја деца трпе увреде зато што су моја деца, али нажалост живимо у друштву у којем је све то могуће. Следећи пут пашће коцка на нас, то је као играчи лотоа, што чезну о великом новцу, никад не играју на десетку, па кажу "е сад ћу 10ку, мора да се деси", не мора. Кад имате такве фрустрације, а немате политички програм, све вам смета. Не ваља фонтана на Славији, три моста у Новом Саду, фабрике у Нишу, аутопутеви, брзе пруге, ништа не ваља и увек су били против свега. Шта год од тога да смо радили, они су демонстрирали.

Говорећи о "радикалним решењима" опозиције, рекао је да свако има право на свој став.

- Све њих можете да видите у Београду на води како се шеткају и шепуре. некад се изненадим кад их видим како уживају и у њиховим погледима можете да видите "еј, што си нас спречавао да ово радимо". Нисам ја њих, они су мене спречавали у томе - рекао је.

- Наша променада је 10 пута лепша од променаде у Тел Авиву, иако немамо море. Не могу да се сетим ни једне лепше од наше - рекао је.

- Не можемо да пронађемо море уместо Саве И Дунава, али Сава и Дунав су прелепи и урадили смо нешто на понос целе Србије - нагласио је.

- Они за ово кажу да је критичка реч, немам ништа против шта они кажу. Хајде да анализирамо мало. О Мајданпеку и Бору говори с гађењем. Није то он. Добијао сам поруке од људи "ма психопата, знам га". То није он, то је матрица људи. Нисам ја овде да коментаришем шта погађа мене лично већ да се осврнем на оно што има дубљи смисао.


О литијуму

Сви ће бити спремни пре нас за литијум, зато је требало да нас спрече пре две године, рекао је председник и додао да смо "учинили себи медвеђу услугу".

- Сви ће они да буду спремни пре нас: и Португал и Француска и Немачка и Чешка и сви. Е зато је требало нас да спрече пре две и три године, јер бисмо ми тада били први и све би зависило од нас. Стране службе, и то неке западне, су нас спречиле у томе тада. Били смо довољно наивни, нећу да кажем глупи, ја сам можда био довољно глуп да то одмах не разумем шта се ваљало иза брега. А сви други људи су били наивни мислећи како су заштитили Србију, напротив, велику медвеђу услугу смо себи учинили и много тога лошег за своју земљу урадили - рекао је Вучић.


- Говорите о Мајданпеку као о најгорем могућем месту, Мајданпек је подигнут захваљујући руднику, не би постојао да нема рудника. Захваљујући том руднику и инвестицији коју смо довели из Кине, и даље имамо више од 30 одсто у нашем руднику српског удела, а платили су милијарду и двеста милиона дуга који смо ми оставили.И Бор и Мајданпек има светлу будућност и тамо ће лепо и пристојно да се живи и ради.

- Они мисле да им одузмемо сву имовину. Стварно? А да ми не одузмеш оно што је стечено после 2008. или 2012? А шта да ми одузмеш? Дневнице нисам примао ових дванаест година ни једну. Сви у Влади узимају дневнице, дежурства, никада ништа нисам узео, нисам један одмор свеукупно искористио 12 година. Онда долазите до тога "е ако се још нешто буде, па туширање уранијумом", то је ваљда лепо и духовит је и паметан и храбар. Није проблем, сутра да ме убију биће много њих који ће да славе, али то не говори о мени, него о њима.

- Они процењују где иду а где не иду са њим, а не Данилова жеља. Он своје трошкове сам подмирује. То је још један неозбиљан покушај, као да ја чезнем... највише бих волео да сам могу да седнем у аутомобил - рекао је Вучић говорећи о нападима на сина Данила и додао:

- На жалост, нисам упознат са чињеницом да ми имамо уранијум, волео бих да имамо, пошто видим колико га Русија извози и колико је важан за њих. Уранијум немамо, али имамо литијум. Заједничка снага целог региона зависи од тога, и због тога сам много срећан.

Подсетимо, опозиционар Срђан Шкоро, председник покрета "Побуна", гостујући на телевизији КТВ, отворено је показао безумну мржњу према председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици.


НБС купила 5 тона злата, вредност 3,3 милијарде евра

- Народна банка Србије у петак купила 5 тона злата, у вредности 3,3 милијарде евра. То је за нас додатак финансијској сигурности коју смо већ обезбедили. Хоћемо да будемо сигурни и у најтежим временима, и зато ћемо куповати злато од сваког вишка новца који будемо имали. то је добра вест за грађане - рекао је Вучић и додао да сада имамо 46,5 тона злата што је за нас додатак финансијској сигурности коју смо већ обезбедили.


Шкоро је у трансу изнео план за мучење председниковог сина Данила!


О усвајању Резолуције о Сребреници и нападима из региона

"Никада више Вучић на ова брда око Сарајева, на која је пуцао снајпером, неће моћи. Ово је један историјски процес прављења државе и ми га успешно водимо. Добили смо тежак задатак, у Дејтону је неко страшно погрешио, знамо и ко је. Не желим да се враћам на то. Лакше би било сад од почетка направити да није Дејтона", изјавио је Хелез током гостовања на једној сарајевској телевизији, на шта се председник Вучић сада осврнуо.

- Скупили се неки па решили да нешто пишу. Пустите те глупости. Неће круг 99 да укине Републику Српску - нагласио је председник.

- Једно је пуцање из снајпера у Сарајеву, а друга је за мене много озбиљнија. Ово друго што је рекао био је сасвим искрен. Питам О'Брајена и све, што нисте реаговали на ово? Срби хоће да чувају Дејтонски споразум, а други вичу да је лош. Јесмо то чули? Па ко онда урушава мир у БиХ? Ко онда хоће нешто друго у БиХ осим мира и заједничког живота? Ја не мислим да то хоће Бошњаци али мислим да то хоће њихово руководство и неки са Запада који мисле да могу да се играју ватром. Он човек мртав-ладан дође и каже ми знамо ко је правио грешке по том питању... Уз веома слабог Милошевића овде, који је у том тренутку био "хајде да ја останем на власти". Само да видим хоће ли сад Американци да реагују на ово.

- Само један малени доказ нека покажу да сам пуцао из снајпера, ја више нисам председник Србије. То се никад није догодило, измислили су све. Као слика са пушком.

- Данас Конаковић, министар спољних послова БиХ саопштава да све што је Србија урадила, урадила је у складу са свим процедурама и законима. Ту вест нисте видели. Два дана су лагали и обмањивали јавност.

- Само је важно водити кампању против Срба. Нама не радите ништа, што то радите Бошњацима, свом народу који терате да мрзи некога без икаквог разлога? - упитао је Вучић.


Навео је да сина, заједно са оцем, чија је "слика и прилика", треба затворити у рудник, где би се "туширали уранијумом". Шкорова замисао је да све то снимају камере да "народ види".

Опозиционар Шкоро се није на томе зауставио, већ је рекао да Данилу Вучићу треба укинути обезбеђење и оставити га без заштите, па га тако самог послати на Косово, што недвосмислено указује да Шкоро прижељкује убиство председниковог сина.

(Курир)

Аутор:
Пошаљите коментар