overcast clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОДРАСТАО У СИРОМАШТВУ и био СТИПЕНДИСТА КАТОЛИЧКЕ ШКОЛЕ Кад се прославио, ТОМ КРУЗ је упао у канџе ОЗЛОГЛАШЕНЕ СЕКТЕ За суноврат ХОЛИВУДСКОГ ЗАВОДНИКА је крива једна ЖЕНА (ФОТО)

04.07.2024. 18:54 19:04
Пише:
Извор: Ilustracija/Printscreen/Instagram

Контроверзни глумац Том Круз данас прославља свој 62. рођендан, а његова животна прича не престаје да интригира јавност. Једна од највећих филмских звезда данашњице често је тема контроверзи због свог дубоког ангажмана у сајентолошкој цркви.

Сајентологија, религијски систем који је створио научник и писац Л. Рон Хубард, привукао је пажњу јавности кроз Крузову дугогодишњу повезаност и активности унутар ове организације.

Глумчева оданост вредностима и правилима ове верске секте одузела му је заувек оно највредније у животу – породицу.

Познати глумац Том Круз рођен је 3. јула 1962. године у Њујорку као Томас Круз Мапотер ИВ, син електроинжењера Томаса III и учитељице Мери Ли.

Одрастао је у тешком сиромаштву, а њега и 3 сестре родитељи су васпитавали строго у духу католицизма.

Често је Круз, осврћући се на болно детињство, свог оца који је 1984. године преминуо од рака називао "мучитељем" и "кукавицом".

Мој отац је био тип особе која те, ако нешто крене наопако, шутне. Била је то сјајна лекција у мом животу - како би те уљуљкао, натерао да се осећаш сигурно и онда, прасак! Често бих за себе помислио: 'Нешто није у реду са овим типом. Не веруј му. Будите опрезни око њега', открио је једном приликом глумац.

Након што су свој живот започели у Канади, Мери Ли оставља Крузовог оца и удаје се за човека по имену Џек Саут. Цело своје детињство Том је провео у селидбама – за 14 година променио је чак 15 различитих школа.

Први сусрет младог Круза са светом глуме догодио се у четвртом разреду школе коју је похађао у Отави у том тренутку, када се уз још шесторицу дечака прикључио драмској секцији.

Након тога, добија стипендију у једној католичкој школи и у њему се буди жеља да постане францистички свештеник. Ипак, тај сан убрзо је срушен након што је млади Том избачен када је ухваћен како у школским просторијама конзумира алкохол.

Када је најзад завршио средњу школу, уз благослов очуха и мајке осамнаестогодишњи Круз се сели у Њујорк како би започео своју глумачку каријеру.

Дебитовао је у Холивуду 1981. споредном улогом у филму "Ендлес лав", што му даље отвара многа врата у Лос Анђелесу.

Значајно се пробио првом главном улогом у филму "Леџендс" 1985. године, а апсолутна звезда постаје захваљујући филмском остварењу по којем га и дан данас многи препознају – "Топ ган".

 

Следеће године сада већ познати холивудски заводник изговара судбоносно да и ступа у брак са својом првом супругом глумицом Мими Роџерс.

Ова љубав у потпуности ће преокренути живот младог глумца и на незамисливе начине утицати на његове одлуке, које га и данас коштају великих губитака.

Наиме, Мими је у то време била истакнута чланица озлоглашене верске секте – Сајентолошке цркве – а 1986. увукла је и Тома у те кругове.

 

Таблоидни лист Стар први пут је објавио вест о Крузовој вези са сајентологијом 1990. године, а две године касније у интервјуу за Барбару Волтерс глумац коначно и сам потврђује ове наводе.

Током 2000-их он постаје главни промотер Сајентолошке цркве и јавно се залаже за припадност истој. Слепо праћење правила ове верске секте Круза ће у потпуности изоловати од породице и пријатеља.

Наиме, од 1990. до 2001. Том је био у браку са својом другом супругом глумицом Никол Кидман.

 

Холивудски пар дели двоје усвојене деце: сина Конора и ћерку Изабелу Џејн, које је Круз такође увукао у канџе поменуте секте и у потпуности их окренуо против мајке.

Тешке године проведене у браку са егоцентричним Крузом са Кидманову су постале прошлост када се 2001. године коначно, а на глумчеву иницијативу, развела од њега.

Колико растерећење јој је овај растанак донео јасно је било већ на основу папарацо фотографија на којима Аустралијанка од радости поскакује и игра напуштајући адвокатску канцеларију, тик по окончању бракоразводног процеса.

Од 2006. до 2012. Круз је уживао у трећем браку са колегиницом Кејти Холмс, а круна њихове љубави било је рођење ћеркице Сури.

Ипак, ни Кејти није могла да поднесе притиске које је на њихову породицу вршила Сајентолошка црква, па се развела и са наследницом удаљила од бившег.

Том је још једном показао да своја уверења ставља изнад породице, па тако већ дуже од 10 година није ни видео ни чуо Сури, која је сада израсла у праву лепотицу и званично се одрекла очевог презимена.

Његова преданост сајентологији довела је до спекулација и расправа о утицају те религијске организације на његову каријеру и лични живот. Уз то, Крузова појава у пропагандним материјалима сајентолошке цркве додатно је нагласила његову везаност за ову праксу.

Као један од најплаћенијих и најпознатијих глумаца у Холивуду, Том Круз наставља да интригира и фасцинира јавност не само својим филмским остварењима, већ и својим избором у вези са вером и духовношћу. Његов пут у сајентологију остаје комплексан и контроверзан део његове животне приче.

Дневник/Глоси

Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) И СЛАВНИ ГРЕШЕ Том Круз покушао да уђе у возило британског премијера, снимак постао виралан на мрежама

(ВИДЕО) И СЛАВНИ ГРЕШЕ Том Круз покушао да уђе у возило британског премијера, снимак постао виралан на мрежама

06.06.2024. 14:31 14:36