Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈАЈА У РЕРНИ СУ ПОСТАЛА ХИТ: Лака припрема, без прљавих судова

25.06.2024. 18:02 18:04
Пише:
Фото: ilustracija / Pixabay.com

Иако их најчешће кувамо у кључалој води, или их пржимо у тигању, јаја такође могу и да се пеку у рерни.

Довољно је само да поређате јаја и печете око 30 минута на 180 степени.

Након пола сата, јаја ставите у хладну воду са ледом како би се брже охладила и како се не би препекла, а жуманце ће задржати златну, жуту боју.

Поред тога што их у исто време можете да их спремите много више, још једна предност је скидање љуске, које иде много брже ако су јаја печена у рерни.

Печено јаје можете пререзати по средини, и ножем само одвојити љуску, а ако вам треба цело јаје, убаците га у чашу са водом и измућкајте. На тај начин љуска ће напући, и у два три потеза моћи ћете да је огулите.

Када печете јаје у рерни постоји могућност да се на љускама појаве браон тачкице. Али то није разлог за бригу, јер када их потопите у воду, тачкице ће нестати.

Такође, пре печења јаја посложите у калуп за мафине како бисте их после лакше извадили из рерне.

Крстарица

Пише:
Пошаљите коментар
Пробајте да СКУВАТЕ ЈАЈА на овај начин: Жуманце ће бити кремасто, а беланце меко ко душа

Пробајте да СКУВАТЕ ЈАЈА на овај начин: Жуманце ће бити кремасто, а беланце меко ко душа

20.06.2024. 12:22 12:29
ДА ЛИ СТАВЉАТЕ ЈАЈА У ВОДУ КАД ТЕК ПРОКЉУЧА ИЛИ ОДМАХ? Немојте да се преварите, НИЈЕ ИСТО

ДА ЛИ СТАВЉАТЕ ЈАЈА У ВОДУ КАД ТЕК ПРОКЉУЧА ИЛИ ОДМАХ? Немојте да се преварите, НИЈЕ ИСТО

06.06.2024. 10:45 10:59