ЈАЈА У РЕРНИ СУ ПОСТАЛА ХИТ: Лака припрема, без прљавих судова
Иако их најчешће кувамо у кључалој води, или их пржимо у тигању, јаја такође могу и да се пеку у рерни.
Довољно је само да поређате јаја и печете око 30 минута на 180 степени.
Након пола сата, јаја ставите у хладну воду са ледом како би се брже охладила и како се не би препекла, а жуманце ће задржати златну, жуту боју.
Поред тога што их у исто време можете да их спремите много више, још једна предност је скидање љуске, које иде много брже ако су јаја печена у рерни.
Печено јаје можете пререзати по средини, и ножем само одвојити љуску, а ако вам треба цело јаје, убаците га у чашу са водом и измућкајте. На тај начин љуска ће напући, и у два три потеза моћи ћете да је огулите.
Када печете јаје у рерни постоји могућност да се на љускама појаве браон тачкице. Али то није разлог за бригу, јер када их потопите у воду, тачкице ће нестати.
Такође, пре печења јаја посложите у калуп за мафине како бисте их после лакше извадили из рерне.
Крстарица