Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JAJA U RERNI SU POSTALA HIT: Laka priprema, bez prljavih sudova

25.06.2024. 18:02 18:04
Piše:
Foto: ilustracija / Pixabay.com

Iako ih najčešće kuvamo u ključaloj vodi, ili ih pržimo u tiganju, jaja takođe mogu i da se peku u rerni.

Dovoljno je samo da poređate jaja i pečete oko 30 minuta na 180 stepeni.

Nakon pola sata, jaja stavite u hladnu vodu sa ledom kako bi se brže ohladila i kako se ne bi prepekla, a žumance će zadržati zlatnu, žutu boju.

Pored toga što ih u isto vreme možete da ih spremite mnogo više, još jedna prednost je skidanje ljuske, koje ide mnogo brže ako su jaja pečena u rerni.

Pečeno jaje možete prerezati po sredini, i nožem samo odvojiti ljusku, a ako vam treba celo jaje, ubacite ga u čašu sa vodom i izmućkajte. Na taj način ljuska će napući, i u dva tri poteza moći ćete da je ogulite.

Kada pečete jaje u rerni postoji mogućnost da se na ljuskama pojave braon tačkice. Ali to nije razlog za brigu, jer kada ih potopite u vodu, tačkice će nestati.

Takođe, pre pečenja jaja posložite u kalup za mafine kako biste ih posle lakše izvadili iz rerne.

Krstarica

Piše:
Pošaljite komentar
Probajte da SKUVATE JAJA na ovaj način: Žumance će biti kremasto, a belance meko ko duša

Probajte da SKUVATE JAJA na ovaj način: Žumance će biti kremasto, a belance meko ko duša

20.06.2024. 12:22 12:29
DA LI STAVLJATE JAJA U VODU KAD TEK PROKLJUČA ILI ODMAH? Nemojte da se prevarite, NIJE ISTO

DA LI STAVLJATE JAJA U VODU KAD TEK PROKLJUČA ILI ODMAH? Nemojte da se prevarite, NIJE ISTO

06.06.2024. 10:45 10:59