Да вам КУКУРУЗ ШЕЋЕРАЦ увек буде скуван БРЗО, ЛАКО и САВРШЕНО: Ево које грешкице би требало да избегнете
Многи обожавају кувани кукуруз, а у ово доба године је најслађи јер је млад.
Међутим, приликом његовог кувања, већина прави неколико грешака.
Прва се односи на скидање листова.
Дакле, прво што треба да урадите јесте да га припремите за кување, али да не огулите све листове, већ да оставите барем два-три да га покривају. Део листова које сте поскидали, поређајте на дно шерпе, на њих поређајте кукуруз, а затим га „ушушкајте“ преосталим лишћем.
На тај начин ћете створити „изолацију“ и клипови ће се брже скувати, а биће и посебно сочни.
Када је у питању со, већина нас направи велику грешку и сипа је приликом кувања, а онда зрна постану тврђа, па се због тога кукуруз и дуже кува.
Посолите кукуруз тек када буде готов.
Време кувања младог кукуруза је кратко и биће готов за највише 20 минута. Важно је само да укључите ринглу на најјачу температуру.
Готов кукуруз оставите у води, да се не би сушио на ваздуху.
Такође, кукуруз шећерац можете да замрзнете и док је свеж, па да га онда кувате током зиме на начин који смо горе описали.
Krstarica.rs/ Дневник