Бројни ресторани КОРИСТЕ ОВАЈ ЛУКАВИ ТРИК, тврди нико други до ЕЛОН МАСК Ево шта је он ПРИМЕТИО НА СТОЛУ
Елон Маск, који се сматра једним од најбриљантнијих умова нашег времена, често је у центру пажње медија због свог приватног живота, али и због доприноса на пољу технологије. Његова фасцинација разним темама редовно привлачи пажњу јавности.
Једна од најновијих теорија која кружи интернетом, посебно на ТикТоку, односи се на хлеб који ресторани послужују пре главног оброка. Према Маску, иза овог, наизглед љубазног потеза, крије се "мрачна истина".
"Ресторани нису дарежљиви када вам послужују хлеб пре оброка," тврди Маск у једном од својих видеа. "Недавно су научници објавили студију о томе како се хлеб вари после јела. Открили су да је потребно 15 минута да хлеб ослободи шећере после конзумације. Сви знамо да хлеб делује као шећер за тело јер даје енергију. Када тај шећер почне да опада, осећамо се уморно и имамо потребу да једемо више како бисмо повратили енергију."
Терају да се троши више
Према овој теорији, ресторани користе хлеб као средство за повећање глади код гостију. "Ресторани дају хлеб пре оброка јер на тај начин повећавају вашу глад и подстичу вас да наручите више хране, укључујући десерт," обашњава Маск. "Постоји и студија која потврђује да ресторани који послужују хлеб пре оброка продају 90% више десерта."
Без обзира на то колико уверљиво звучала ова теорија, важно је напоменути да се ради о спекулацији која, иако интригантна, није широко прихваћена као научна чињеница. Ипак, Масков интерес за овакве теме не престаје да интригира и подстиче расправе на друштвеним мрежама.
Истине ради, они који имају инсулинску резистенцију или дијабетес, добро знају да узимање хране богате угљеним хидратима изазива каснији скок инсулина, што изазива пад шећера, а тиме и појаву „вучије глади“, где је најважније појести што пре нешто слатко, како би се ниво шећера вратио на нормалну. А како је због исхране богате угљеним хидратима и дебљине, све више оних са дијабетесом 2, можда ова теорија и није тако луда.