ЕВО ЧЕМУ СЛУЖЕ НАЈСИТНИЈЕ РУПИЦЕ НА РЕНДЕУ: Заправо имају веома корисну сврху
Имате четири стране на вашој стандардној ренди за сир од којих свака има своју јединствену сврху. Прве две стране се обично користе за једноставно рендање (једна велика и једна прилично мала), а трећа страна је намењена за резање, али је далеко мање оштра.
Али, за шта се заправо користи четврта и последња страна?
Једна особа је на Reddit-u поставила питање: ,,Да ли ико икада користи овај део ренде? За шта је уопште?“
Људи су брзо поделили своје теорије уз шалу: „Да посечете прсте.“
Други је узвикнуо: „Расечете зглобове.“
,,Уништите сунђере“, изјавио је трећи, док је четврти добацио: ,,Чешач леђа.“
„То је за ваша стопала“, нашалио се пети.
Други је додао: „То је да се проклета ствар заглави у кухињској фиоци и да се откине комад предње стране”.
Сви можемо да се поистоветимо.
Други су, међутим, дали неке мало корисније предлоге.
,,Можда за мушкатни орашчић?“ питала се једна особа.
,,За кору лимуна?“ упитала је друга.
Трећи је одговорио: ,,Бели лук и ђумбир?“
„Прављење презле“, претпоставио је четврти док је последњи корисник Reddit-a одлучио да је за рендање „пармезан“.
И за шта је на крају?
Па, према Марти Стјуарт, последња страна ренде за сир има „сићушне избушене рупице“ дизајниране за „веома фино рендање“.
Ова 84-годишња куварица је на свом сајту објаснила: „Најситније рупе на ренди (оне које личе на зубе) производе најфиније нити сира.
„Ако желите да направите куповни нарендани тврди сир (неки га зову ,,прашина од сира“) који се продаје у пластичним кесицама, изаберите ову страну.
Она је додала: „Требало би да произведе тако фину конзистенцију да се сир лако раствара у преливима за салату, сосовима и јелима из тепсије.”
Ова страна се такође користи за рендање мушкатног орашчића и корице цитруса. Такође је она која ће вам највероватније посећи зглобове ако нисте пажљиви, па је користите опрезно.
Krstarica.rs/ Дневник