ПЕЦИВО МЕКО КАО ДУША Домаћице откриле ТРИК уз помоћ којег ће ваше кифлице бити ЛЕПШЕ и од куповних! Жуманце, беланце или цело јаје за премаз, дилеме више НЕМА
Помоћу ових сјајних трикова и савета направићете најлепше пециво које ће бити свеже данима.
Производи од теста се једу у целом свету, а зна се да просечан Србин не може да замисли оброк без хлеба. Пекаре су такође популарне, а данас постоји велики избор сланих и слатких пецива. Ипак, увек је боље када сами направите пециво или хлеб, а најбитнија ствар је мешење теста. За припрему теста постоји милион рецепата који доста олакшавају домаћицама, а ту су и трикови и савети који помажу да оно увек испадне савршено.
Поред теста још једна ствар је битна ако желите да направите укусно и мекано пециво или хлеб, а то је премаз. Често он може да извуче ситуацију, па ако нисте умесили тесто како треба, добар премаз је ту да поправи ствар. У рецепту увек стоји који састојци су потребни за премазивање теста, а своје тајне је поделила корисница кулинарског сајта Coolinarika, која се представља под надимком Харе. Харе, која живи у Америци и често за овај портал пише рецепте и дели своје кулинарске тајне, открила је пар својих, али и трикове својих пријатељица за премазивање пецива и хлеба, а који чине да они буду мекши, свежи данима, али и савршени на око!
Обично домаћице имају недоумицу да ли се користи умућено јаје, или се у њега сипа уље/млеко, а можда може да се замени и неком намирницом као што је путер...
Дневник/Супер жена