broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ МАЈА ГОЈКОВИЋ УРУЧИЛА УГОВОРЕ ЗА БОЉЕ УСЛОВЕ СТАНОВАЊА Шест породица ће купити некретнину, а 183 адаптирати дом (Фото)

15.05.2024. 14:34 14:45
Пише:
Извор: Дневник/ С. Шушњевић

Поводом Међународног дана породице председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је јуче уговоре за189 породица из Војводине са троје или четворо деце, које су добиле бесповратна средства за решавање стамбеног питања или унапређење услова становања.

За ову популациону меру је ове године из покрајинског буџета опредељено 250 милиона динара, док је максималан износ који је породица могла да добије 1.500.000 динара. Новац ће за куповину некретнине искористити шест породица, док ће 183 моћи да адаптирају кућу или стан.

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је уговоре и честитала родитељима на добијеним средствима и поручила да је Међународни дан породице посвећен најважнијој јединици друштва која је кључна за развој личности и усвајање најважнијих вредности заједнице, као и да значај породице представља важан приоритет Покрајинске владе.

- Конкурс се показао као изузетно корисна мера за ублажавање и заустављање негативних демографских трендова у Војводини - рекла је Маја Гојковић додавши да је и ове године било велико интереовање грађана за овај начин новчане помоћи. -  Поносни смо што овај конкурс даје резултате у подстицању рађања и афирмацији пронаталитетне политике као и побољшању демографске структуре у градовима, општинама и сеоским срединама. Све ово су битни предуслови подизање квалитета живота у локалним заједницама.

Маја Гојковић је нагласила да се ова подршка не огледа само у пукој замени столарије, крова или куповини куће.

- Веома је важно да грађани знају и верују да иза њих стоји Покрајинска влада, као гарант сигурнијег и квалитетнијег живота за сваког појединца - казала је Маја Гојковић. - Поносна сам што Покрајинска влада води велику борбу и што на директан и опипљив начин помаже породице са децом јер оне дају најважнији допринос локалној заједници.

Конкурс од 2018. године реализује покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова и до сад је новац добило укупно 1.135 породица са троје или четворо деце са територије Војводине. Осим тога, Покрајинска влада издваја новац и за помоћ незапосленим мајкама које роде треће или четврто дете, током трајања породиљског одсуства, затим биомедицинску потпомогнуту оплодњу, као и за матерински додатак.

С. Ковач

фото: С. Шушњевић

 

АНКЕТА: ЗА ШТА ЋЕТЕ ИСКОРИСТИ НОВАЦ?

Слађана Дурсановић из Сремске Митровице

- Одлучили смо да конкуришемо како бисмо добили новац за адаптацију дома. Иако је потребно да уредимо фасаду и друге мање ствари на кући новац који смо путем овог конкурса добили утрошићемо на адаптацију крова. С обзиром да смо петочлана породица оваква врста помоћи је од великог значаја и зато позивам породице да прате конкурсе које расписује Покрајинска влада.

 

Мирјана Војновић из Банатске Тополе

- Кокурисали смо за добијање новчане подршке за реновирање и адаптацију куће у висини од 600.000 динара. Тај новац планирамо да искористимо да у потпуности реновирамо купатило и да купимо нове кухињске елементе и да уредимо и ту просторију. За вишечлане породице, као што је наша, овекве помоћи су од великог значаја, јер то значи да можемо да уштедимо у кућном буџету.

 

Марина Дронић из Лаћарка

- На конкурсу смо добили 1.200.000 динара које ћемо искористити како би смо купили нову кућу и обезбедили кров над главом за мене, супруга и троје деце. Изузетно смо срећи јер нам овај новац много значи с обзиром на то да ћемо захваљујући њему себи успети да створимо нови дом и да се скућимо. Већ смо одабрали кућу који се налази у  у Кузмину у близини Сремске Митровице.

 
Аутор:
Пошаљите коментар
ПРЕДСЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ МАЈА ГОЈКОВИЋ У ШИДУ Афирмација културе, старих и традиционалних заната

ПРЕДСЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ МАЈА ГОЈКОВИЋ У ШИДУ Афирмација културе, старих и традиционалних заната

10.05.2024. 17:01 17:13
ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА помаже СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ у Војводини: Биће дитрибуирано 45 хиљада пакета

ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА помаже СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ у Војводини: Биће дитрибуирано 45 хиљада пакета

15.05.2024. 10:28 10:38
МАРКО ЂУРИЋ ЧЕСТИТАО МАЈИ ГОЈКОВИЋ, првој жени на челу Покрајинске владе! Ево шта је министар спољних послова Србије поручио војвођанској премијерки

МАРКО ЂУРИЋ ЧЕСТИТАО МАЈИ ГОЈКОВИЋ, првој жени на челу Покрајинске владе! Ево шта је министар спољних послова Србије поручио војвођанској премијерки

08.05.2024. 19:45 19:53