Ставила је СОДУ БИКАРБОНУ НА КРАСТАВАЦ и уследила је ПРАВА МАГИЈА: Пробајте овај трик, ОДУШЕВИЋЕТЕ СЕ
Стручњакиња за савете потрошача Алис Бир говорила је у емисији This Морнинг о својим триковима за складиштење хране који јој продужавају живот.
Разговарајући са водитељима Филипом Скофилдом и Холи Вилоуби, Алис је узела краставац: био је од прошле недеље, већ прилично кашаст, и није било другог избора него да га баци. Алис је отворила тај краставац и могли сте да видите да је потамнио око ивица и постао мокар и кашаст.
„Био је у једној од оних пластичних кеса из супермаркета“, рекла је Алис.
У следећем кадру је извадила краставац који се налазио у фрижидеру у херметички затвореној пластичној посуди, уз један трик: Био је у води у коју је додала мало соде бикарбоне. „Сода бикарбона делује на буђ на кожи краставца. Погледајте то“, рекла је Алис, показујући савршено свеж краставац чија је кожа још увек чврста и не показује знаке кварења. Водитељка је пробала парче краставца и потврдила да је остао свеж и хрскав, док Алис објашњава да тако у води са содом бикарбоном може да стоји недељама.
Други начин чувања краставаца како бисте продужили њихову свежину је да их умотате у папирни кухињски пешкир. Дакле, скините пластику у којој сте је донели из супермаркета, оперите је и добро осушите. Када се осуше, умотајте их у папирни пешкир, мали пешкир или кухињски пешкир и ставите их у пластичну кесу са затварачем. Пешкир ће апсорбовати вишак влаге. Међутим, не затварајте кесу до краја, добро је оставити је мало отвореном. Наиме, краставцима је потребна циркулација ваздуха.
Крстарица