ИДЕАЛНО ЗА ПОСТ НА ВОДИ, А СПРЕМА СЕ ЗА ЧАС: Направите паприке пуњене са ове 2 намирнице
Ако се придражвате поста, онда испробајте ове паприке пуњене сојиним љуспицама и пиринчем
Пуњене паприке су јело које се традиционално спрема у нашим крајевима, а обично се пуне млевеним месом и пиринчем. Постоје различити рецепт за ово јело, а у последње време су популарне постале и печене паприке пуњене сиром. Како је у току Ускршњи пост доносимо вам сјајан рецепт за посне пуњене паприке које можете да једете и када се пости на води.
Састојци:
4 црвене паприке шиље
1 мањи празилук
100 г сојиних љуспица
200 г шампињона
100 г пиринча
1 кромпир
За запршку:
1 кашичица брашна
вода
Припрема:
Сојин љуспице потопите да набубре, неких 10 минута. У тигању на мало воде продинстајте печурке које сте исецкали, ако је потребно сипајте још мало воде. Зачините по жељи, па додајте сојине љуспице. Промешајте и онда додајте пиринач који сте prеthodno скували. Све лепо сједините.
Паприке очистите, па напуните надевом, а онда затворите кромпиром који сте исекли на колутове. Поређајте у посуду, па прелијте водом.
У тепсију са паприкама сипајте запршку (брашно које сте помешали са водом), па пеците у рерни на 200°Ц око 30 минута.