ЛАК НАЧИН ДА ОЧИСТИТЕ ПРЉАВУ РЕШЕТКУ ОД РОШТИЉА, помоћу НЕОБИЧНОГ СРЕДСТВА: Ево шта је у питању
Лепо време је идеалан разлог за припрему роштиља и дружење са најмилијима.
Међутим, пре него што запалите ватру и баците месо на роштиљ, потребно је очистити роштиљ од остатака масти и прљавштине.
Ко је бар једном очистио решетку за роштиљ зна колико је то захтевно и напорно, поготово ако је нисте чистили од прошле сезоне и сада морате да уклоните масноћу која се залепила за решетку.
Пре него што посегнете за хемикалијама, стручњак за чишћење Крис Бонет дели необичан трик како да очистите роштиљ пивом.
Он је додао да би пиво деловало још боље ако роштиљ загревате 10 минута, а затим прелијте пиво преко роштиља и сачекате да се масноћа и остаци хране сами одвоје са роштиља.
„Узмите металну жицу за рибање или четку и добро изрибајте решетку као и остатак роштиља. Обавезно носите заштитне рукавице да не бисте повредили прсте током рибања. Након рибања решетке, исперите је са мало топле воде да бисте је уклонили све прљавштине и остатака пива, додао је.
Прљав роштиљ изазива болести
Лекари упозоравају да прљави роштиљ може да постане легло бактерија попут ешерихије коли и салмонеле, које се током печења на роштиљу могу пренети на месо и озбиљно угрозити здравље.
Осим тога, ако роштиљ не чистите редовно, скратићете му животни век. Препоручује се да се бар решетка за роштиљ опере после сваког печења меса, пише Дејли мејл.
Крстарица