АКО ОВАКО НАПРАВИТЕ ЈУТАРЊУ КАФУ САЛО СЕ САМО ТОПИ Уживајте у кафи која убрзава метаболизам по ОВОМ РЕЦЕПТУ
Кафа углавном током радне недеље живот значи, а викендом имамо времена експериментисати с новим рецептима и доводити до савршенства омиљени јутарњи напитак.
Осим што нас диже, кафа нема довољно храњивих својстава да би се сматрала квалитетним напитком. Зато ју је згодно мало обогатити супер састојцима.
Данас вам представљамо рецепт за кафу с кокосовим уљем чија је идеја је већ разрађена, али овог пута уз додатак сировог какаа и ваниле – могао би да постане ваш најдражи облик незамјењиве јутарње шољице.
Кокосово уље, уз много лепих својства, благотворно делује и на организам изнутра – убрзава метаболизам, оснажује имунитет, снижава крвни притисак, а засићене масти дају енергију и не хватају се за бокове.
1 шољица црне кафе
1 кашичица сировог какао праха
1 кашичица кокосова уља
мало екстракта ваниле
Скувајте кафу, онолико јаку колико вама одговара, затим је у блендеру помешајте с какао прахом, кокосовим уљем и екстрактом ваниле, потом излијте све састојке у чашу.
Ако желите додатну димензију – ноћ пре замрзните кокосово млеко у калупу за лед и убаците га у кафу. Једна блогерка експериментирала је чак и с крем ликером, али то је ипак послеподневна варијанта. Који ће бити ваш омиљени одабир?
(Еспресо/Крстарица/Д.Р./Преноси М.М.)