AKO OVAKO NAPRAVITE JUTARNJU KAFU SALO SE SAMO TOPI Uživajte u kafi koja ubrzava metabolizam po OVOM RECEPTU
Kafa uglavnom tokom radne nedelje život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentisati s novim receptima i dovoditi do savršenstva omiljeni jutarnji napitak.
Osim što nas diže, kafa nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim napitkom. Zato ju je zgodno malo obogatiti super sastojcima.
Danas vam predstavljamo recept za kafu s kokosovim uljem čija je ideja je već razrađena, ali ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanile – mogao bi da postane vaš najdraži oblik nezamjenjive jutarnje šoljice.
Kokosovo ulje, uz mnogo lepih svojstva, blagotvorno deluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni pritisak, a zasićene masti daju energiju i ne hvataju se za bokove.
1 šoljica crne kafe
1 kašičica sirovog kakao praha
1 kašičica kokosova ulja
malo ekstrakta vanile
Skuvajte kafu, onoliko jaku koliko vama odgovara, zatim je u blenderu pomešajte s kakao prahom, kokosovim uljem i ekstraktom vanile, potom izlijte sve sastojke u čašu.
Ako želite dodatnu dimenziju – noć pre zamrznite kokosovo mleko u kalupu za led i ubacite ga u kafu. Jedna blogerka eksperimentirala je čak i s krem likerom, ali to je ipak poslepodnevna varijanta. Koji će biti vaš omiljeni odabir?
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)