СОК ОД КУПУСА ЈЕ ПРАВА РИЗНИЦА ЗДРАВЉА, а ево и како се прави: Помаже за чир на желуцу, регулише холестерол, цревну флору...
Уколико имате соковник, веома лако ћете направити овај напитак, али постоји и варијанта припреме без малог кућног апарата.
Још одавно је позната изрека да "здравље на уста улази". Постоји много намирница које, правилном употребом, побољшавају наше здравље и генерално функционисање организма.
Једна од њих је и дефинитивно купус, који осим као салату или главно јело, можете спремати и у облику сока.
Бенефити сока од купуса:
- регулише ниво холестерола
- помаже у борби против чира на желуцу
- помаже у борби против инфламације у организму
- помаже у одржавању здравља црева
- сузбија хеликобактерију у желуцу
- помаже у апсорпцији нутријената из друге хране
Припрема 1:
Пола купуса исецкајте на ситно или изрендајте. Ставите у теглу (до пола тегле) и до врха прелијте водом.
Оставите да одстоји 48 сати, а затим процедите и пијете ујутру и увече, по једну чашу.
Припрема 2:
Купус исећи на пола, па извадити "срце".
Исецкати на ситније комаде, ставити у соковник и исцедити. Можете одмах пити.
Informеr.rs/ Дневник