few clouds
17°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"ОНА ЈЕ КЉУЧНИ ЧИНИЛАЦ" Мајор полиције решила мистерију ПОЛИГРАФСКОГ ТЕСТИРАЊА мајке мале Данке, поменула ПОРУКЕ И "СУМЊИВИ" ПУНТО

31.03.2024. 23:21 23:34
Пише:
Фото: Пинк ТВ/Друштвене мреже/Приватна архива

Мајор полиције Бојана Отовић Пјановић је говорила и о мајци нестале Данке Илић и рекла да је мајка у другом стању, и да се због тога није подвргла полиграфском испитивању.

Наиме, Отовић Пјановић је рекла да мајка није одбила полиграфско тестирање, већ да оно просто не би било валидно због њене трудноће.

- Госпођа је у другом стању. Мислим, ко има и основног знања зна да у таквим ситуацијама нема ефекта да се неко подргне полиграфском тестирању. А што се тиче њеног доласка, она могуће да је и сада у полицијској управи, јер је она кључни чинилац. Прва је била на лицу места. Ми смо небројен број пута излазили са госпођом на место догађаја да нам разјасни неке чињенице и околности. То је сасвим природно. Не само да је била она, био је и отац. Не бих сада лицитирала и причала и осуђивала било кога. Кажем, истрага је у току. Наравно да је била и она и чланови уже породице, јер ми морамо кренути од њих и да бисмо добили све оне кључне информације од којих треба да кренемо и да проширимо истрагу као што смо и учинили.

О брисању порука из телефона

Отовић Пјановић говорила је и о обрисаним порукама из телефона мајке нестале девојчице, истакавши да ће истрага показати да ли је то сумњиво или не.

- Наше службе раде на томе и то је већ у првим данима урађено. Да ли је то сумњиво само по себи - то ће истрага показати. Кажем вам, ми морамо да преиспитамо све чињенице. Неком невероватно не би пало на памет да затвори доток воде кроз тај канал који је скоро 7 километара. Ми смо инсистирали и на томе хвала заиста и министру и свима њима што смо тражили нацрт тог канала који је дугачак 7 километара, где је притисак воде одрастао човек да уђе у тај шахт, однесе вас до две решетке које су до изласка. Значи имамо две иступне решетке на путу тог канала.

- Ми смо инсистирали да нам се достави у што краћем року нацрт тог канала, да ли евентуално постоје неке пречице, кривине, који је угао кривина, да ли би се дужина детета евентуално од 85 центиметара због незгодног угла могла препречити пре доласка до те решетке. И да се затвори доток воде да би физички човек и екипа људи сишли низ тај канал и утврдили, проверили да тога нема. И када неко уради тако нешто и када неко има такву идеју, онда заиста нема простора за било какве друге коментаре и сумње да се неће урадити, да се већ није урадило верујте ми много тога - рекла је Отовић Пјановић.

О "сумњивом Пунту"

- Да, то сам видела. То сам видела већ рецимо да је у среду или у четвртак кад је било. Знате, постоје полицијски службеници који су оперативно укључени у рад предмета, а постоје полицијски службеници чије је присуство на одређеним местима из неких других намера, као што је се показало у случају овог полицијског службеника. Не само тај пунто. Мислим, ја сад да вам кажем, са једне камере ту је било безброј градских камера, камера које су на прилазу куће, бочне улице, направљена је читава шема улазних и излазних путева, то је заиста озбиљан посао и озбиљан број возила. Сва та возила су се морала елиминисати, искључити, са сваким власником возила обавити разговор - рекла је, па додала:

- Ми када радимо пролаз и анализу проласка камера и записа које евидентира камера, радимо анализу времена проласка од времена када је мајка пре свега прошла кроз насеље, када се паркирала, када је приметила, када је предузела тражење или колико је већ то трајало, па када је позвала супруга остварила прву комуникацију, до места изласка и доласка полиције, уз анализу колико је времена било потребно да то возило, ако је ушло у 12 или у 13.07, да изађе, да уради, заврши, или ако видимо на снимку камера да је неко возило се заустављало, па смо радили анализу да ли је можда неко возило или је био возач под дејством алкохола, па је девојчица излетела на улицу, па није видео, па имао потребу да склони тело - рекла је Отовић Пјановић.

Говорила и о снимку из Беча

У емисији је пуштен снимак на којем се види девојчица која личи на Данку, а која је у пратњи две жене, које говоре на румунском.

Отовић Пјановић је рекла да се у пракси показало да платформа има своје велике предности.

- Наравно да је пуштање снимка ишло уз координацију... Ја не могу говорити о детаљима, сви смо јутрос радили до пола пет, лично смо контактирали тог господина који је начинио снимак - открила је Отовић Пјановић.

Како је рекла, што се тиче објављавања снимка, систем се мора алармирати.

- У интересу је да се бавимо проналаском девојчице. Ми ћемо својим радом показати да гостујемо у емисијама, јер имамо шта да кажемо, наши резултати говоре о томе. Руководство никада не би урадило нешто исхитрено - казала је Отовић Пјановић.

Подсетимо, потрага за девојчицом Данком Илић (2) из Бора, која је нестала је у уторак у 13.45 у насељу Бањско Поље, ушла је у шести дан.

У тренутку нестанка, мала Данка је имала љубичасте панталоне и маслинасто зелену јакну.

Данка има две године, смеђу косу и смеђе очи и висине је око 85 цм.

Девојчица има брадавицу, висећу, дужине око 1цм на ресици левог уха, на страни ка лицу, и младеж на надлактици леве руке, са спољне стране ка леђима, неправилног облика у боји за нијансу тамнијој од боје коже.

Kurir.rs

Аутор:
Пошаљите коментар