ПОСНО И УКУСНО Мајонез без јаја ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ Брзо се прави, ЕВО КАКО
22.03.2024.
10:18
10:35
Коментари (0)
У време поста сви трагамо за добрим рецептима, заборављајући да нам за припрему компликованих, требају они једноставни. Такав је случај с мајонезом.
Овај омиљени прелив и неизоставни део руске салате можете да направите и без јаја, а ослично иде уз сваку рибу.
Потребно је
50 мл течности из конзерве леблебија (аквафаба)
20 мл сока од лимуна
15 г сенфа
1/2 кашичице соли
250 мл уља
Припрема:
Оцедите леблебије, па течност ставите у чинију. Додајте сок од лимуна, сенф и со и пенасто умутите миксером. Требаће вам неко време да се сок од леблебија учврсти. Затим у танком млазу додајте уље, све време мутећи , док не добијете текстуру мајонеза. Овом мајонезу после можете додавати и бели лук и сецкани першун, ако желите да га служите уз рибу.