Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОСНО И УКУСНО Мајонез без јаја ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ Брзо се прави, ЕВО КАКО

22.03.2024. 10:18 10:35
Пише:
Фото: Pixabay, ilustracija

У време поста сви трагамо за добрим рецептима, заборављајући да нам за припрему компликованих, требају они једноставни. Такав је случај с мајонезом.

Овај омиљени прелив и неизоставни део руске салате можете да направите и без јаја, а ослично иде уз сваку рибу.

Потребно је

50 мл течности из конзерве леблебија (аквафаба)

20 мл сока од лимуна

15 г сенфа

1/2 кашичице соли

250 мл уља

Припрема:

Оцедите леблебије, па течност ставите у чинију. Додајте сок од лимуна, сенф и со и пенасто умутите миксером. Требаће вам неко време да се сок од леблебија учврсти. Затим у танком млазу додајте уље, све време мутећи , док не добијете текстуру мајонеза. Овом мајонезу после можете додавати и бели лук и сецкани першун, ако желите да га служите уз рибу.

Пише:
Пошаљите коментар
ПОСНА МУСАКА СА ПОВРЋЕМ ГОТОВА ЗА ТИЛИ ЧАС: Лако се прави, а КРАЋЕ се пече од оне оригиналне са млевеним месом

ПОСНА МУСАКА СА ПОВРЋЕМ ГОТОВА ЗА ТИЛИ ЧАС: Лако се прави, а КРАЋЕ се пече од оне оригиналне са млевеним месом

21.03.2024. 13:14 13:42