ПРОЈА „С НИШТА“ Прави се од свега ЧЕТИРИ САСТОЈКА, нискокалорична је и ВРЛО УКУСНА! И да, коштаће вас око 300 динара (ВИДЕО)
Домаћа проја је неизоставна на трпези готово сваког српског домаћинства.
Спремамо је за славу, доручак, ручак, вечеру, уместо хлеба, једемо је саму, али и уз јогурт, салату, сухомеснато, сир... И у свакој варијанти је супер укусна!
Проја се иначе не спрема нимало компликовано, али постоје варијације рецепата које су фантастичне јер су још брже, још мање калоричне, а пријаће онима који не једу бело брашно.
Нутриционисткиња Александра Ђорђевић поделила је један рецепт, за који истиче да вам треба мање од 300 динара да га припремите, а обилује протеинима.
Састојци:
4 јајета
150 г сира
100 г ајвара
150 г кукурузног брашна
1/2 прашка за пециво (опционо)
Припрема:
Умутити јаја, додати сир и ајвар, још једном сјединити, додати кукурузно брашно и прашак за пециво.
Излити у мањи керамички калуп, посути сусамом по жељи.
Пећи 15-20 минута на 200 степени.
Служите уз јогурт/кисело млеко и салату или по жељи.
Проја нема уља и посуда не мора да се подмаже пре печења; ако немате одговарајућу керамичку или ватросталну посуду, можете обичну тепсију премазати четкицом са мало уља или користити папир за печење ако желите скроз да га избегнете, саветује нутриционисткиња Александра Ђорђевић.
Дневник/Глоси Еспресо