Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PROJA „S NIŠTA“ Pravi se od svega ČETIRI SASTOJKA, niskokalorična je i VRLO UKUSNA! I da, koštaće vas oko 300 dinara (VIDEO)

12.03.2024. 20:28 20:36
Piše:
Foto: Youtube Printscreen/Domaći Kuhar

Domaća proja je neizostavna na trpezi gotovo svakog srpskog domaćinstva.

Spremamo je za slavu, doručak, ručak, večeru, umesto hleba, jedemo je samu, ali i uz jogurt, salatu, suhomesnato, sir... I u svakoj varijanti je super ukusna!

Proja se inače ne sprema nimalo komplikovano, ali postoje varijacije recepata koje su fantastične jer su još brže, još manje kalorične, a prijaće onima koji ne jedu belo brašno.

Nutricionistkinja Aleksandra Đorđević podelila je jedan recept, za koji ističe da vam treba manje od 300 dinara da ga pripremite, a obiluje proteinima.

Sastojci:

4 jajeta

150 g sira

100 g ajvara

150 g kukuruznog brašna

1/2 praška za pecivo (opciono)

 

Priprema:

Umutiti jaja, dodati sir i ajvar, još jednom sjediniti, dodati kukuruzno brašno i prašak za pecivo.

Izliti u manji keramički kalup, posuti susamom po želji.

Peći 15-20 minuta na 200 stepeni.

Služite uz jogurt/kiselo mleko i salatu ili po želji.

Proja nema ulja i posuda ne mora da se podmaže pre pečenja; ako nemate odgovarajuću keramičku ili vatrostalnu posudu, možete običnu tepsiju premazati četkicom sa malo ulja ili koristiti papir za pečenje ako želite skroz da ga izbegnete, savetuje nutricionistkinja Aleksandra Đorđević.

Dnevnik/Glosi Espreso

Piše:
Pošaljite komentar
VELIKI GASTRONOMSKI USPEH Srpska proja na svetskoj listi najboljih

VELIKI GASTRONOMSKI USPEH Srpska proja na svetskoj listi najboljih

22.02.2024. 11:50 12:07