light rain
10°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ КАЈГАНУ Ово јело може постати ваш омиљени доручак (ВИДЕО РЕЦЕПТ)

06.03.2024. 19:33 19:43
Пише:
Фото: ilustracija/pixabay

Јапанска кајгана је заиста јединствено јело које ће вас освојити својим фантастичним укусом и ваздушастом текстуром.

Што је још боље, припрема овог јела је изненађујуће једноставна. Када једном пробате јапанску кајгану на овај начин, вероватно ћете заборавити на уобичајени начин припреме кајгане.



Време припреме: Око 15 минута



Састојци:

4 јаја

1 кашичица пиринчаног вина за кување

2 кашичице соја соса

Прстохват шећера

Мало супе из кесице размућене у врло мало воде (довољна је једна кашика)

Мало путера

Припрема:



1. У ванглици, помешајте јаја, пиринчано вино, шећер и мало супе размућене у води, али будите пажљиви да се не направи пена.



2. На средњој температури, растопите мало путера у тигању и сипајте отприлике трећину смесе од јаја. Када смеса мало очврсне, користите штапиће да је мотате у ролат према средини тигања.



3. На празан простор у тигању, сипајте пола преостале смесе од јаја, а затим, када очврсне, намотајте ролат уназад. Понављајте ову процедуру док не потрошите сву смесу од јаја.



4. Обратите пажњу да се јаја добро испеку како бисте постигли савршену текстуру.



5. По жељи, док је смеса од јаја још мекана, можете додати мало ренданог качкаваља или измрвљеног сира, што ће овом јелу додати додатну димензију укуса.

Б92

Пише:
Пошаљите коментар