ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ КАЈГАНУ Ово јело може постати ваш омиљени доручак (ВИДЕО РЕЦЕПТ)
Јапанска кајгана је заиста јединствено јело које ће вас освојити својим фантастичним укусом и ваздушастом текстуром.
Што је још боље, припрема овог јела је изненађујуће једноставна. Када једном пробате јапанску кајгану на овај начин, вероватно ћете заборавити на уобичајени начин припреме кајгане.
Време припреме: Око 15 минута
Састојци:
1 кашичица пиринчаног вина за кување
2 кашичице соја соса
Прстохват шећера
Мало супе из кесице размућене у врло мало воде (довољна је једна кашика)
Мало путера
Припрема:
1. У ванглици, помешајте јаја, пиринчано вино, шећер и мало супе размућене у води, али будите пажљиви да се не направи пена.
2. На средњој температури, растопите мало путера у тигању и сипајте отприлике трећину смесе од јаја. Када смеса мало очврсне, користите штапиће да је мотате у ролат према средини тигања.
3. На празан простор у тигању, сипајте пола преостале смесе од јаја, а затим, када очврсне, намотајте ролат уназад. Понављајте ову процедуру док не потрошите сву смесу од јаја.
4. Обратите пажњу да се јаја добро испеку како бисте постигли савршену текстуру.
5. По жељи, док је смеса од јаја још мекана, можете додати мало ренданог качкаваља или измрвљеног сира, што ће овом јелу додати додатну димензију укуса.
Б92