broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОД ИСТОМ ЗВЕЗДОМ ДО НОВИХ УСПЕХА: СД „Војводина” и „Дневник” потписали уговор о сарадњи

01.03.2024. 07:46 09:25
Пише:
Извор: Драгољуб Збиљић и Сандра Малишић током потписивања уговора о сарадњи Фото: С. Шушњевић

Спортско друштво „Војводина” (СДВ) и „Дневник” потписали су уговор о сарадњи и од петка, 1. марта, последња страна најстаријег дневног листа на српском језику у Војводини биће резервисана искључиво за приче из клубова чланова овог трофејног спортског колектива.

Потпис на уговор и историјску сарадњу, којом ће се још више у „Дневнику” популаризовати клубови са истим црвено–белим грбом и плавом звездом, потписали су, у Фудбалском центру „Вујадин Бошков”, председник СДВ Драгољуб Збиљић и генерална директорка „Дневник Војводина преса” Сандра Малишић.

– Спортско друштво „Војводина”, које окупља девет клубова под тим именом, са озбиљном вишедеценијском традицијом, је потписивањем уговора са „Дневником”, медијском кућом, коју сматрамо нашом, само озваничило већ дугогодишњу сарадњу, јер она траје још од пре свих нас који смо данас овде – рекао је Драгољуб Збиљић. – Искористио бих прилику да се „Дневнику” захвалим на томе, јер ће од данас Друштво имати свој простор на последњој спортској страни, свакодневно у наредних годину дана. Грађани ће моћи да читају новости о успесима наших рукометаша, хокејаша, фудбалера, фудбалерки, рвача, ватерполиста, атлетичара, кошаркаша и одбојкаша.

Први човек СДВ нагласио је да је њихова жеља да грађани стално буду у току са дешавањима у клубовима под именом Војводина.

– Свестан сам тога да члановима Спортског друштва „Војводина” овакав медијски простор много значи, јер су неки од њих врло мало заступљени у медијима, а бележе озбиљне успехе вредне помена. Кроз ову сарадњу желимо да популаризујемо и приближимо грађанима женски фудбал, позовемо их на Слану бару када се игра ватерполо, да напунимо рукометну салу мимо европског такмичења и на тај начин пружимо подршку свим нашим клубовима унутар СД Војводина – поручио је Драгољуб Збиљић.

Генерална директорка „Дневника” Сандра Малишић истакла је да јој је драго то што „Дневник”, гласило са најдужом традицијом у Војводини и једном од најдуговечнијих у Србији, има добре стратешке и пријатељске односе са Драгољубом Збиљићем и целим СД „Војводина”.

– То је од изузетне важности, јер ако нема наше сарадње и ако се ми не бавимо темама из ових клубова, нисам сигурна колико ће се остали медији, бар не у оволикој мери, бавити – рекла је Сандра Малишић. – Сматрам да је ова наша синергија природна и да је ово само наставак успешне сарадње која ће омогућити већу медијску видљивост клубовима, нарочито оним који су можда мање заступљени, не могу да кажем популарни. Поред првих екипа, простор ће бити резервисан и за младе генерације, нове нараштаје и таленте.

Доласком Сандре Малишић на директорско место у „Дневнику” је дошло до много промена, па се у циљу очувања штампаног издања изменио формат, а на најсавременији начин се бави дигиталним медијима, јер се без тога у ово доба не може. У складу с тим ће управо сарадња нашег листа и СД Војводина бити видљивија и пласирана на прави начин, јер „Дневник” већ јесте, а и наставиће да буду, новине без које се не може.

На „Дневниковом” сајту вести и приче из СД „Војводина” моћи ће да се читају у секцији „Вошин кутак” у оквиру рубрике Спорт. 

Бошко Савић (женски фудбал)

„За ЖФК Војводина значај оснивања сада већ постојећег СД Војводина је велики, када имамо у виду да до „јуче” већина Новосађана није знала да њихове фудбалерке играју суперлигашки фудбал. Та слика је већ промењена на боље. Бити део ове спортске фамилије је привилегија и велика корист за целокупан спорт. Хвала граду и челницима СДВ на до сада учињеном".

Жељко Ребрача (кошарка)

„Сарадња најстарије новинарско-издавачке куће и СДВ, те посредно и најстаријег кошаркашког клуба у Покрајини има посебну симболику. Ова сарадња је, по мени, природна јер делимо исте вредности: трајање, успех и квалитет, који потврђујемо вишедеценијским радом, док истовремено негујемо младалачки ентузијазам и енергију".

Марко Вујин (рукомет)

„Мислим да је то сјајна ствар за новосадски спорт и за све који воле Војводину. Нама као РК Војводина је то додатни мотив да будемо још бољи, а самим тим и заступљенији како у „Дневнику” , а надам се и у свим медијима".

Душан Радојичић (атлетика)

„Атлетски клуб Војводина на свим такмичењима прави велике успехе, од пионирског узраста до светског нивоа и олимпијских игара. Најбољи смо и најбројнији клуб у држави. Сви знају за медаље Иване Шпановић, а сад са овом идејом ће сви наши резултати бити видљиви. Захваљујемо се СД Војводина".

Ненад Новаковић (одбојка)

„СД Војводина и „Дневник” су две златне традиције, са једне стране је спортска, а са друге медијска. Заступљеност чланица СДВ од изузетне је важности за промоцију спорта, победника, правих вредности, афирмацију актуелних и будућих спортиста, као и репрезентативаца Србије. ОК Војводина изузетна је част и задовољство то што је део такве породице као што је СД Војводина".

Александар Јованчевић (рвање)

„Оснивање СД Војводина је од великог значаја за Рвачки клуб Војводину из много разлога. Један од њих је свакако већа и лакша „видљивост” нашег спорта у војводинашкој и спортској јавности. Ово је 21. век, век информације, а овакав заједнички наступ ка јавности ће свакако да појача наш рејтинг. Ми смо једно, то је наша снага".

Стефан Гнип (хокеј)

„У савременом свету значај медија је огроман, и све већи, као и њихова моћ. Захваљујући сарадњи, која треба да заживи између СДВ и „Дневника”, читаоци ће моћи да прате и  учествују  у најразноврснијим и спектакуларним спортским догађајима. Сматрам да ће клубови бити тада популарнији. Самим тим створиће се услови да се можда нека деца која не познају све спортове, заинтересују, дођу и постану наши чланови".

К. Бугарски

Аутор:
Пошаљите коментар
Драгољуб Збиљић на челу СД Војводина, ДЕВЕТ КЛУБОВА ИМЕНА ВОЈВОДИНЕ ПОД ИСТОМ ЗАСТАВОМ (ФОТО/ВИДЕО)

Драгољуб Збиљић на челу СД Војводина, ДЕВЕТ КЛУБОВА ИМЕНА ВОЈВОДИНЕ ПОД ИСТОМ ЗАСТАВОМ (ФОТО/ВИДЕО)

01.08.2023. 23:07 23:14
КОКТЕЛ СД ВОЈВОДИНА У ЗНАКУ ЗАЈЕДНИЧКОГ НАСТУПА КЛУБОВА ПОД „ПЛАВОМ ЗВЕЗДОМ“: Сви смо једно, то је наша снага (ФОТО)

КОКТЕЛ СД ВОЈВОДИНА У ЗНАКУ ЗАЈЕДНИЧКОГ НАСТУПА КЛУБОВА ПОД „ПЛАВОМ ЗВЕЗДОМ“: Сви смо једно, то је наша снага (ФОТО)

22.12.2023. 16:38 17:42