Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POD ISTOM ZVEZDOM DO NOVIH USPEHA: SD „Vojvodina” i „Dnevnik” potpisali ugovor o saradnji

01.03.2024. 07:46 09:25
Piše:
Izvor: Dragoljub Zbiljić i Sandra Mališić tokom potpisivanja ugovora o saradnji Foto: S. Šušnjević

Sportsko društvo „Vojvodina” (SDV) i „Dnevnik” potpisali su ugovor o saradnji i od petka, 1. marta, poslednja strana najstarijeg dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini biće rezervisana isključivo za priče iz klubova članova ovog trofejnog sportskog kolektiva.

Potpis na ugovor i istorijsku saradnju, kojom će se još više u „Dnevniku” popularizovati klubovi sa istim crveno–belim grbom i plavom zvezdom, potpisali su, u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov”, predsednik SDV Dragoljub Zbiljić i generalna direktorka „Dnevnik Vojvodina presa” Sandra Mališić.

– Sportsko društvo „Vojvodina”, koje okuplja devet klubova pod tim imenom, sa ozbiljnom višedecenijskom tradicijom, je potpisivanjem ugovora sa „Dnevnikom”, medijskom kućom, koju smatramo našom, samo ozvaničilo već dugogodišnju saradnju, jer ona traje još od pre svih nas koji smo danas ovde – rekao je Dragoljub Zbiljić. – Iskoristio bih priliku da se „Dnevniku” zahvalim na tome, jer će od danas Društvo imati svoj prostor na poslednjoj sportskoj strani, svakodnevno u narednih godinu dana. Građani će moći da čitaju novosti o uspesima naših rukometaša, hokejaša, fudbalera, fudbalerki, rvača, vaterpolista, atletičara, košarkaša i odbojkaša.

Prvi čovek SDV naglasio je da je njihova želja da građani stalno budu u toku sa dešavanjima u klubovima pod imenom Vojvodina.

– Svestan sam toga da članovima Sportskog društva „Vojvodina” ovakav medijski prostor mnogo znači, jer su neki od njih vrlo malo zastupljeni u medijima, a beleže ozbiljne uspehe vredne pomena. Kroz ovu saradnju želimo da popularizujemo i približimo građanima ženski fudbal, pozovemo ih na Slanu baru kada se igra vaterpolo, da napunimo rukometnu salu mimo evropskog takmičenja i na taj način pružimo podršku svim našim klubovima unutar SD Vojvodina – poručio je Dragoljub Zbiljić.

Generalna direktorka „Dnevnika” Sandra Mališić istakla je da joj je drago to što „Dnevnik”, glasilo sa najdužom tradicijom u Vojvodini i jednom od najdugovečnijih u Srbiji, ima dobre strateške i prijateljske odnose sa Dragoljubom Zbiljićem i celim SD „Vojvodina”.

– To je od izuzetne važnosti, jer ako nema naše saradnje i ako se mi ne bavimo temama iz ovih klubova, nisam sigurna koliko će se ostali mediji, bar ne u ovolikoj meri, baviti – rekla je Sandra Mališić. – Smatram da je ova naša sinergija prirodna i da je ovo samo nastavak uspešne saradnje koja će omogućiti veću medijsku vidljivost klubovima, naročito onim koji su možda manje zastupljeni, ne mogu da kažem popularni. Pored prvih ekipa, prostor će biti rezervisan i za mlade generacije, nove naraštaje i talente.

Dolaskom Sandre Mališić na direktorsko mesto u „Dnevniku” je došlo do mnogo promena, pa se u cilju očuvanja štampanog izdanja izmenio format, a na najsavremeniji način se bavi digitalnim medijima, jer se bez toga u ovo doba ne može. U skladu s tim će upravo saradnja našeg lista i SD Vojvodina biti vidljivija i plasirana na pravi način, jer „Dnevnik” već jeste, a i nastaviće da budu, novine bez koje se ne može.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

Na „Dnevnikovom” sajtu vesti i priče iz SD „Vojvodina” moći će da se čitaju u sekciji „Vošin kutak” u okviru rubrike Sport. 

Boško Savić (ženski fudbal)

„Za ŽFK Vojvodina značaj osnivanja sada već postojećeg SD Vojvodina je veliki, kada imamo u vidu da do „juče” većina Novosađana nije znala da njihove fudbalerke igraju superligaški fudbal. Ta slika je već promenjena na bolje. Biti deo ove sportske familije je privilegija i velika korist za celokupan sport. Hvala gradu i čelnicima SDV na do sada učinjenom".

Željko Rebrača (košarka)

„Saradnja najstarije novinarsko-izdavačke kuće i SDV, te posredno i najstarijeg košarkaškog kluba u Pokrajini ima posebnu simboliku. Ova saradnja je, po meni, prirodna jer delimo iste vrednosti: trajanje, uspeh i kvalitet, koji potvrđujemo višedecenijskim radom, dok istovremeno negujemo mladalački entuzijazam i energiju".

Marko Vujin (rukomet)

„Mislim da je to sjajna stvar za novosadski sport i za sve koji vole Vojvodinu. Nama kao RK Vojvodina je to dodatni motiv da budemo još bolji, a samim tim i zastupljeniji kako u „Dnevniku” , a nadam se i u svim medijima".

Dušan Radojičić (atletika)

„Atletski klub Vojvodina na svim takmičenjima pravi velike uspehe, od pionirskog uzrasta do svetskog nivoa i olimpijskih igara. Najbolji smo i najbrojniji klub u državi. Svi znaju za medalje Ivane Španović, a sad sa ovom idejom će svi naši rezultati biti vidljivi. Zahvaljujemo se SD Vojvodina".

Nenad Novaković (odbojka)

„SD Vojvodina i „Dnevnik” su dve zlatne tradicije, sa jedne strane je sportska, a sa druge medijska. Zastupljenost članica SDV od izuzetne je važnosti za promociju sporta, pobednika, pravih vrednosti, afirmaciju aktuelnih i budućih sportista, kao i reprezentativaca Srbije. OK Vojvodina izuzetna je čast i zadovoljstvo to što je deo takve porodice kao što je SD Vojvodina".

Aleksandar Jovančević (rvanje)

„Osnivanje SD Vojvodina je od velikog značaja za Rvački klub Vojvodinu iz mnogo razloga. Jedan od njih je svakako veća i lakša „vidljivost” našeg sporta u vojvodinaškoj i sportskoj javnosti. Ovo je 21. vek, vek informacije, a ovakav zajednički nastup ka javnosti će svakako da pojača naš rejting. Mi smo jedno, to je naša snaga".

Stefan Gnip (hokej)

„U savremenom svetu značaj medija je ogroman, i sve veći, kao i njihova moć. Zahvaljujući saradnji, koja treba da zaživi između SDV i „Dnevnika”, čitaoci će moći da prate i  učestvuju  u najraznovrsnijim i spektakularnim sportskim događajima. Smatram da će klubovi biti tada popularniji. Samim tim stvoriće se uslovi da se možda neka deca koja ne poznaju sve sportove, zainteresuju, dođu i postanu naši članovi".

K. Bugarski

Autor:
Pošaljite komentar
Dragoljub Zbiljić na čelu SD Vojvodina, DEVET KLUBOVA IMENA VOJVODINE POD ISTOM ZASTAVOM (FOTO/VIDEO)

Dragoljub Zbiljić na čelu SD Vojvodina, DEVET KLUBOVA IMENA VOJVODINE POD ISTOM ZASTAVOM (FOTO/VIDEO)

01.08.2023. 23:07 23:14
KOKTEL SD VOJVODINA U ZNAKU ZAJEDNIČKOG NASTUPA KLUBOVA POD „PLAVOM ZVEZDOM“: Svi smo jedno, to je naša snaga (FOTO)

KOKTEL SD VOJVODINA U ZNAKU ZAJEDNIČKOG NASTUPA KLUBOVA POD „PLAVOM ZVEZDOM“: Svi smo jedno, to je naša snaga (FOTO)

22.12.2023. 16:38 17:42