broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА У КАРЛОВЦИМА 2019. Недовођење затвореника из КПЗ померило саслушања?

29.02.2024. 17:33 17:37
Пише:
Извор: Dnevnik (Filip Bakić)

У новосадском Вишем суду је пред новим већем, у наставку  суђења за покушај убиства пре пет година у Сремским Карловцима окривљеном Душку Шепи (53) из тог места, саслушан само један сведок и то зато што је најавио да ће бити пословно у иностранству у време за кад је заказано наредно рочиште.

Иако су приступили и други сведоци, председница већа судија Наташа Војновић је одложила претрес јер се оштећени налази на издржавању казне у КПЗ Сремске Митровице, а из те установе су обавестили суд на нису у могућности да доведу затвореника. Иначе, овакве ситуације све се чешће догађају уз образложење да нема слободних возила или службеника обезбеђења. Није реткост да ово дешава и с притвореницима из новосадског Окружног затвора, па није чудно кад се претреси одлажу у последњи час.

Сведок одбране Срећко Л. испред чије куће се обрачун десио описао је јуче положај двоје кола на лицу места и казао да су била на око метар један наспрам другог и да је видео на земљи како се две особе леже на земљи. Видео је и оца оштећеног како иде од своје куће ка месту догађаја, али није чуо шта актери догађаја изговарају. Он је навео да је спавао уз уклучен те - ве и кад је чуо вику, буку и дреку, изашао пред своју кућу и позвао полицију, којој одмах потом дао изјаву. Додао је да га је мајка преклињала да не излази испред куће јер је била преплашена. 

Како смо писали,окривљени је изјавио на отварању процеса лане у децембру да није тачан навод у оптужници да је дошао пред кућу родитеља оштећеног,  без позива, а с намером да почини ово дело, већ напротив, по договору с оцем оштећеног да би спречио насиље, плашећи се за безбедност чланова своје породице.Остао је при својим досадашњим изјавама, али је допуна одбране потрајала око сат времена. 

Наиме, у оптужном акту стоји да је у току ноћи 2. новембра 2019. године у Сарајевској улици, он у пијаном стању дошао са сада покојним сином Немањом (19) у близину породичне куће оштећеног, те чекао у свом пежоу 406 да овај изађе са својим јагуаром. Наводно, препречио му је пут ,изашао из својих  кола и покушао да отвори врата са сувозачеве стране, па кад је увидео да су она закључана, шрафцигером је почео да лупа по прозору ових врата, након чега је, сада његов, покојни син Немања уперио пиштољ у оштећеног,  због чега је Никола С: изашао из свог возила и у намери да му одузме пиштољи ухватио га за руку. Али, у том моменту прилшао му је отпозади окривљени  и шрафцигером нанео убодну рану у грудни кош, као и више удараца руком по глави и телу.  При томе је говорио сину који је имао и даље уперен пиштољем да убије Николу С., који је том приликом задобио лаке телесне повреде убодне ране и више нагњечења, После тога се окривљени колима удаљио ка Новом Саду, наводи се у оптужном акту који заступа јавни тужлиац Александра Радованов. 

Оптужени је прошлог децембра рекао да се све одиграло другачије и да је пиштољ у власништву оштећеног, а да су му га они одузели спасавајући живу глави и сачували га код себе као доказ хитајућии повређени ка Хитној помоћи, док му је липтала крв из главе услед повреда, које ни не зна како их је задобио нити чиме, јер је наводно губио свест том приликом више пута.

Председница већа, судија Наташа Војновић заказала је наставак претреса за  4. јун кад је планирано саслушање оштећеног и сведока као и вештака судске медицине.

М. Вујачић   

Аутор:
Пошаљите коментар
СУМЊА СЕ ДА ЈЕ П. Б. ЛИШИО ЖИВОТА СТАРИЈУ СУГРАЂАНКУ НА СВИРЕП И ПОДМУКАО НАЧИН Наставак суђења за убиство старице из Апатина 23. фебруара

СУМЊА СЕ ДА ЈЕ П. Б. ЛИШИО ЖИВОТА СТАРИЈУ СУГРАЂАНКУ НА СВИРЕП И ПОДМУКАО НАЧИН Наставак суђења за убиство старице из Апатина 23. фебруара

17.01.2024. 07:06 07:16