Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СВИ ИХ ВОЛЕ И ЛАКО СЕ ПРИПРЕМАЈУ Кардиолози открили шта је набоље ГРИЦНУТИ за ужину! Слободно их једите СВАКИ ДАН, a волеће и ваше СРЦЕ (ФОТО)

19.02.2024. 21:39 21:45
Пише:
Фото: pixabay.com

Ретко ко је имун на жудњу за храном у послеподневним сатима. Чак и ако нисмо гладни, између ручка и вечере често осетимо потребу за грицкањем.

Грицкалице имају лошу репутацију, али заправо могу да буду здраве.

Кардиолог Сандиа К. Баларам за "The Параде" открива да једну грицкалицу, коју сматра здравом за срце, једе готово сваки дан, а то су кокице.

Ова грицкалица је здрава за срце јер је богата влакнима, а има мало калорија, рекла је др Баларам.

Исхрана богата влакнима повезана је са мањим ризиком од кардиоваскуларних болести. Влакна могу да помогну у снижавању нивоа ЛДЛ холестерола, што помаже у смањењу ризика од срчаних болести.

Једна шоља кокица печених на топлом ваздуху има 31 калорију. Нискокалорични залогаји погодују здрављу срца, јер прекомерни унос калорија може да узрокује претилост, што је фактор ризика за срчане болести.

С друге стране, кокице за микроталасну богате су натријумом и засићеним мастима, а то су материје лоше за здравље срца ако се конзумирају у прекомерним количинама. Такође, уместо додавања соли кокицама, што повећава количину натријума, размислите о додавању зачина и биља који су повезани са благотворним деловањем на здравље срца, попут куркуме, белог лука, коморача...

Дневник/Жена Блиц

Пише:
Пошаљите коментар
НЕ ПОСТОЈИ "УЖИНА ЗА БОГАТУ И СИРОМАШНУ ДЕЦУ" Кривична пријава за Крушевљанку за лаж на друштвеној мрежи

НЕ ПОСТОЈИ "УЖИНА ЗА БОГАТУ И СИРОМАШНУ ДЕЦУ" Кривична пријава за Крушевљанку за лаж на друштвеној мрежи

10.10.2023. 16:07 16:11