СВИ ИХ ВОЛЕ И ЛАКО СЕ ПРИПРЕМАЈУ Кардиолози открили шта је набоље ГРИЦНУТИ за ужину! Слободно их једите СВАКИ ДАН, a волеће и ваше СРЦЕ (ФОТО)
Ретко ко је имун на жудњу за храном у послеподневним сатима. Чак и ако нисмо гладни, између ручка и вечере често осетимо потребу за грицкањем.
Грицкалице имају лошу репутацију, али заправо могу да буду здраве.
Кардиолог Сандиа К. Баларам за "The Параде" открива да једну грицкалицу, коју сматра здравом за срце, једе готово сваки дан, а то су кокице.
Ова грицкалица је здрава за срце јер је богата влакнима, а има мало калорија, рекла је др Баларам.
Исхрана богата влакнима повезана је са мањим ризиком од кардиоваскуларних болести. Влакна могу да помогну у снижавању нивоа ЛДЛ холестерола, што помаже у смањењу ризика од срчаних болести.
Једна шоља кокица печених на топлом ваздуху има 31 калорију. Нискокалорични залогаји погодују здрављу срца, јер прекомерни унос калорија може да узрокује претилост, што је фактор ризика за срчане болести.
С друге стране, кокице за микроталасну богате су натријумом и засићеним мастима, а то су материје лоше за здравље срца ако се конзумирају у прекомерним количинама. Такође, уместо додавања соли кокицама, што повећава количину натријума, размислите о додавању зачина и биља који су повезани са благотворним деловањем на здравље срца, попут куркуме, белог лука, коморача...
Дневник/Жена Блиц